Контракти.ua

659  —  12.10.21
Нова COVID-хвиля почалася раніше, ніж прогнозувало МОЗ — Ляшко
Нова COVID-хвиля почалася раніше, ніж прогнозувало МОЗ — Ляшко

Нова хвиля COVID-19 розпочалася раніше, ніж прогнозувало Міністерство охорони здоров'я.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко сказав "Голосу Америки", передає Укрінформ.

“Спочатку значне зростання нинішньої хвилі було в західних областях, і ми думали, що буде повторення ситуації осені 2020-го року і весни 2021-го. Але зараз ми бачимо, що Чернівецька область, яка найперша “загорілась” в новій хвилі, вже стабілізувалася. А от східні та південні області дають приріст. Зокрема, Херсонщина, яка дві хвилі пройшла, не виходячи із "жовтого" рівня, навіть у "помаранчевий" не потрапляла... Зараз вона одна із перших, яка може наблизитись до "червоного" рівня”, - сказав Ляшко.

За словами міністра, нинішня хвиля заражень в Україні почалась раніше, ніж прогнозували в міністерстві, і за своєю інтенсивністю вона вже наближається до показників осені 2020-го.

“Нова циркуляція вірусу, яка і призвела до цієї хвилі, передусім шукає імунонезахищених людей - тобто тих, хто не перехворів на COVID-19, або тих, хто не вакцинований”, - пояснює Ляшко.

Також, за даними МОЗ, зараз 95% усіх виявлених випадків заражень коронавірусом в Україні припадають на штам “Дельта”.

“Лікарі-інфекціоністи говорять про певні особливості “Дельти” на території України: інфікована людина може мати симптоми 7-8 днів, а потім сатурація кисню різко падає із 92% до 70%. Таких людей важко витягти, їх підключають до апаратів штучної вентиляції легень”, - сказав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні захворіли – 2 550 089 осіб, одужали – 2 292 480 осіб, летальних випадків – 58 700. За добу 10 жовтня 2021 року в Україні зафіксовано 8 832 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Станом на 11 жовтня до "помаранчевої" зони епідемічної небезпеки віднесено 16 регіонів, рівень госпіталізацій перевищено в 14 регіонах.

Статьи по теме
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим

У четвер, 29 лютого, в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вдень становитиме 6-11° тепла, на заході – до +19°.
29.02 — 287

Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою
Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою

Синоптикиня дала прогноз на початок весни в Україні.
27.02 — 236

До України йде потепління: синоптикиня назвала дати
До України йде потепління: синоптикиня назвала дати

В регіонах потепліє, але будуть опади.
21.02 — 276