Контракти.ua

1005  —  09.10.21
У Києві відкрили 3D-мініатюру фонтану Архістратига Михаїла
У Києві відкрили 3D-мініатюру фонтану Архістратига Михаїла

У парку «Володимирська гірка» відкрили 3D-мініатюру фонтану Архістратига Михаїла з рельєфними тактильними табличками для людей із порушеннями зору.

Як повідомляє пресслужба КМДА, встановлення міні-скульптури – це продовження створення інклюзивного туристичного маршруту, передає Укрінформ.

«Ця скульптура – продовження інклюзивного туристичного маршруту, який ми розпочали минулого року. Вона обладнана табличками з написами шрифтом Брайля, які дадуть змогу особам із порушеннями зору дізнатися інформацію про пам’ятку. Скульптура також тактильна і дозволяє таким людям «побачити руками» сам фонтан. Крім цієї мети, такі об’єкти мають і самостійну туристичну привабливість. Також скульптура обладнана QR-кодом, відсканувавши який, можна перейти на сайт Управління туризму, де міститься вся інформація про фонтан у текстовому, звуковому та відеоформаті жестовою мовою. Тобто люди з порушеннями слуху також можуть із легкістю ознайомитися з пам’яткою», – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Вона також додала, що за кілька місяців буде відкрито ще дві скульптури: велосипедно-пішохідного мосту та будівлі Київської міської державної адміністрації.

Голова громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» Володимир Петровський зауважив, що мініскульптура підходить для ознайомлення людям із порушеннями зору. За його словами, вона тактильна, а шрифт Брайля читається чітко. Він зазначив, що такі проєкти необхідні, адже дають можливість людям із порушеннями зору у прямому сенсі доторкнутися до історії та культури.

Як повідомлялося, торік у столиці на Володимирській гірці відкрили новий фонтан зі скульптурою Архістратига Михаїла, який вважається покровителем Києва.

Статьи по теме
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись

Сорт Autumnalis Rosea – з ранньоквітучих. Біло-рожеві квіти починають розпускатися вже у березні.
30.03.23 — 3273

У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо
У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо

У Києві міська влада звернулася до Міністерства культури щодо ексгумації та перенесення тіла радянського генерала Миколи Ватутіна. Він похований в урядовому кварталі столиці.
11.02.23 — 5265

На Київ насувається потужний снігопад
На Київ насувається потужний снігопад

У Києві в ніч із 10 на 11 січня прогнозують потужний снігопад. Водіїв закликають утриматися від поїздок на авто під час негоди.
10.01.23 — 2946