Контракти.ua

643  —  07.10.21
Міністр пояснив, навіщо Україна створює різні альянси з сусідами
Міністр пояснив, навіщо Україна створює різні альянси з сусідами

Глава МЗС України Дмитро Кулеба пояснив, навіщо Україна вступає в різні альянси з сусідами. Це частина нової зовнішньополітичної стратегії України.

Про це міністр сказав у коментарі РБК-Україна.

За його словами, Люблінський трикутник, асоційоване тріо і Квадрига – це частина нової зовнішньополітичної стратегії України. Великі міжнародні організації занепадають, а місцями і зовсім паралізовані через протиріччя між ключовими гравцями.

Тому ,за його словами, "з'явилася необхідність в більш вузьких альянсах однодумців, готових діяти".

"Ми більше не чекаємо, коли нас кудись запросять. Ми вже сьогодні об'єднуємо навколо України найближчих партнерів і однодумців для того, щоб разом вирішувати цілком конкретні проблеми, які стоять перед Україною і регіоном", - уточнив міністр.

Статьи по теме
Україна може позичити сім систем Patriot у союзників, – Кулеба
Україна може позичити сім систем Patriot у союзників, – Кулеба

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба дав інтерв'ю виданню The Washington Post, у якому пояснив причину переходу до більш жортскої риторики щодо постачання Україні систем протиповітряної оборони.
11.04 — 164

Кулеба закликав Індію переосмислити
Кулеба закликав Індію переосмислити "радянську спадщину" зв'язків з Росією

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту в Індію закликав Нью-Делі підтримувати Київ, заявивши, що тісні зв’язки південноазіатської країни з Росією базуються на радянській спадщині, яка зникає.
29.03 — 186

Звільнили 50% території. Кулеба відповів на
Звільнили 50% території. Кулеба відповів на "марну" передачу боєприпасів Україні

У МЗС України зробили нову заяву щодо передачі снарядів Україні, відповівши тим, хто вважає постачання боєприпасів ЗСУ "марними".
21.03 — 181