Контракти.ua

1922  —  07.10.21
На Херсонщині пройшли навчання із застосуванням ракетних комплексів «Точка-У»
На Херсонщині пройшли навчання із застосуванням ракетних комплексів «Точка-У»

У Херсонській області пройшли військові навчання із застосуванням ракетних комплексів “Точка-У”.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє командування Об'єднаних сил Збройних сил України.

Екіпажі тактичних ракетних комплексів “Точка-У”, підпорядковані командуванню Об’єднаних сил Збройних сил України та несуть бойове чергування на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим, за сигналом здійснили марш, зайняли вогневі позиції та відпрацювали точне наведення на цілі.

Тренування з нанесення умовних ракетних ударів відбувалося на одному з полігонів бойової підготовки на Херсонщині в умовах, максимально наближених до бойових.

За словами командувача Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, "під час тактико-спеціальних навчань розрахунки ТРК “Точка-У” продемонстрували вмілі дії з підготовки вихідні даних для ракетної стрільби, переведення комплексів з похідного положення в бойове, а також перевантаження ракети з транспортно-заряджаючої машини на пускову установку".

"Підрозділ швидко вийшов у район бойового застосування та здійснив топографічну прив’язку перед проведенням поодиноких і групових пусків по місцях зосередження повітряного та морського десанту умовного противника", - наголосив Наєв.

Як повідомив командувач, для виходу з-під можливого удару військові змінили позиційний район і здійснили умовні пуски по ракетних комплексах, аеродромах, захищених об'єктах і командних пунктах.

Також бойові розрахунки ракетного підрозділу відпрацювали дії в умовах радіаційного та хімічного зараження місцевості, а також з відбиття нападу диверсійно-розвідувальних груп умовного противника.

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня у Василькові Київської області на базі Об’єднаного центру та бригади тактичної авіації Повітряних сил розпочались українсько-британські навчання Warrior Watcher – 2021.