Контракти.ua

529  —  06.10.21
Скандал в Укрексімбанку: наглядова рада усунула Мецгера
Скандал в Укрексімбанку: наглядова рада усунула Мецгера

Наглядова рада Укрексімбанку провела екстрене позачергове засідання, на якому вирішила усунути главу правління банку Євгена Мецгера від здійснення повноважень на час проведення внутрішнього розслідування.

Про це в середу, 6 жовтня, повідомляє прес-служба банку.

Тимчасово виконуючим обов'язки голови правління банку призначено Сергія Єрмакова.

Зазначається, що наглядова рада "приносить свої щирі вибачення" членам знімальної групи програми Схеми, а також представникам ЗМІ і всьому громадянському суспільству за "прикру і неналежну поведінку голови правління і представників банку".

Остаточне рішення щодо повноважень Мецгера буде прийнято за результатами внутрішнього розслідування, говориться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні журналісти програми Схеми завили про здійснення нападу на них в Укрексімбанку. За їхніми словами, глава банку Мецгер, коли йому не сподобалося одне з питань, викликав охорону і наказав відібрати у журналістів камери.

В Офісі президента засудили поведінку Мецгера, заявивши, що його потрібно щонайменше усунути на час розслідування, а як максимум - звільнити. Після цього Мецгер написав заяву про складання повноважень.