Контракти.ua

724  —  06.10.21
Китайський дрон встановив світовий рекорд за часом польоту
Китайський дрон встановив світовий рекорд за часом польоту

Безпілотний літальний апарат, розроблений студентами китайського університету, побив світовий рекорд за часом польоту дрона.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Сіньхуа.

Безперервний політ дрона "Фен Жу 3-100", створеного студентами Пекінського університету авіації і космонавтики, становив 80 годин 46 хвилин і 35 секунд. Він перевищив попереднє досягнення в 80 годин 2 хвилини і 52 секунди, встановлене в 2014 році "Оріоном" - безпілотним літальним апаратом, розробленим дочірньою компанією Boeing Aurora Flight Sciences.

Відзначається, що університет представив сертифікат про встановлення світового рекорду, виданий Міжнародною авіаційною федерацією (FAI).

Китайський безпілотник забарвлений повністю в чорний колір. Його розмах крил становить близько 10 метрів. Він приводиться в дію бензиновим двигуном, а його загальна вага після заправки становить 60 кг. Свою назву дрон отримав на честь "батька китайської авіації" Фен Жу.

За даними університету, команда, яка займалася розробкою безпілотника, складається з 25 студентів різних курсів і спеціальностей, чий середній вік не перевищує 20 років.