Контракти.ua

705  —  06.10.21
Кличко не виключає посилення карантину в Києві – що можуть заборонити
Кличко не виключає посилення карантину в Києві – що можуть заборонити

Київський міський голова Віталій Кличко розповів, що напередодні можливого погіршення епідеміологічної ситуації розробляється алгоритм посилення правил, які засновані на досвіді інших країн.

Про це Кличко сказав в інтерв'ю РБК-Україна, передає Укрінформ.

"З входженням в жовту зону і напередодні можливого погіршення ситуації нами розробляється алгоритм подальшого посилення правил, які базуються на досвіді інших країн. Наприклад, коли тільки за наявності QR-коду про вакцинацію людина зможе бути присутньою на масових заходах, ходити в кафе і ресторани, в місця, де є ймовірність близького контакту з великою кількістю людей і поширення інфекції. Ми розглядаємо такі варіанти обмежень", - сказав він.

Кличко повідомив, що такі обмеження можуть стосуватися і проїзду у громадському транспорті.

"Але, підкреслю, це на рівні ідей поки – варіанти, які розглядаються", - зазначив мер.

Він додав, що дотримання обмежень контролюватимуть поліція з Муніципальною вартою, в тому числі співробітники комунальних підприємств.

Кличко розповів, що вводити COVID-сертифікати в громадському транспорті на випадок червоного рівня влада не хоче.

"Але в разі різкого погіршення ситуації - для того, щоб не вводити повний локдаун, як це було в минулому році, ми розглядаємо різні можливі гібридні обмеження, які зараз використовують деякі країни", - додав міський голова.

Кличко також розповів, що у Києві вже понад 1,7 млн осіб вакциновано хоча б однією дозою. Половина з них – 880 тисяч – вакцинувалася двома дозами.

"І ще одна важлива цифра – 99% людей, які перебувають сьогодні в лікарнях з коронавірусом, – це ті, хто не вакцинований. Вакцинованих там практично немає. Тому давайте відійдемо від різного роду міркувань і конспірологій. На сьогодні лікарі та вчені кажуть, що єдиним методом запобігання поширенню та захисту від вірусу є вакцинація", - наголосив він.

Як повідомлялося, київська влада готує персоналізовані електронні перепустки на громадський транспорт на випадок запровадження локдауну. Заявку на отримання спецперепусток підприємства критичної інфраструктури можуть подавати з 10 серпня.

Статьи по теме
Кличко запропонував рішення, як забезпечити переселенців житлом
Кличко запропонував рішення, як забезпечити переселенців житлом

Мер Києва Віталій Кличко направив звернення до Верховної ради та уряду з пропозиціями щодо вирішення проблеми житла для внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, він запропонував відновити норму про безоплатну передачу забудовниками частини квартир у зведених будинках громаді.
05.04 — 211

Директор киевского метро будет отстранен от исполнения обязанностей, - Кличко
Директор киевского метро будет отстранен от исполнения обязанностей, - Кличко

Директор "Киевского метрополитена" Виктор Брагинский будет отстранен от исполнения обязанностей после скандального расследования журналистов. Он находится на должности около 10 лет.
16.03 — 211

Київрада проголосує за збільшення допомоги ЗСУ від столиці в 3 рази – до 5 мільярдів, - Віталій Кличко
Київрада проголосує за збільшення допомоги ЗСУ від столиці в 3 рази – до 5 мільярдів, - Віталій Кличко

На наступне засідання Київради готується до розгляду проєкт рішення про збільшення фінансування на програму «Захисник Києва» більш ніж в три рази – до 5 мільярдів гривень.
28.02 — 333