Контракти.ua

560  —  04.10.21
Зеленський: Оточення Путіна не хоче, щоб він проводив зустріч зі мною тет-а-тет
Зеленський: Оточення Путіна не хоче, щоб він проводив зустріч зі мною тет-а-тет

Президент України Володимир Зеленський вважає, що його зустріч із Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним тет-а-тет могла би бути результативною.

Про це він сказав на пресконференції у Трускавці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо зустрічі із Президентом Російської Федерації. Ще раз підтверджую, що ми готові до цієї зустрічі. Я вважаю, що це правильний крок. Я хотів би зустрітися із Президентом Російської Федерації. Мені дійсно зрозуміло, що в форматі тет-а-тет зустріч може бути достатньо предметною. Мені зрозуміло, що російська сторона, я думаю, оточення Президента Росії, не хоче, щоб він проводив цю зустріч зі мною саме у форматі тет-а-тет, тому що ця зустріч може принести неочікуваний результат”, - сказав Зеленський.

Водночас він наголосив на тому, що готовий до зустрічі у Нормандському форматі.

“Я в принципі готовий до будь-якої зустрічі, тому що я вважаю, що будь-яка зустріч на такому рівні допоможе Україні у питанні розв'язання трагедії на Донбасі та питанні Криму”, - сказав Зеленський.

Він висловив переконання тому, що зустріч у Нормандському форматі таки відбудеться.

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня 2021 року Зеленський звернувся до Путіна, запропонувавши йому зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна».

У червні Зеленський заявив, що у питанні ймовірної зустрічі його з президентом Російської Федерації Володимира Путіна м’яч зараз на боці Росії. «Наші адміністрації з’єднались щодо адженди і терміну, місця зустрічі», - сказав тоді Президент України.

Путін 30 червня, коментуючи можливість зустрічі із Зеленським, заявив, що в цьому немає сенсу, оскільки всі питання по Україні, нібито, "вирішуються у Вашингтоні, Берліні та Парижі". На це Зеленський заперечив, що будь-які заяви про так зване "зовнішнє управління" Україною є лише пропагандистською мантрою для внутрішнього споживача в Росії.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 199

Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию
Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию

Недопуск экспертов МАГАТЭ в реакторные залы Запорожской атомной электростанции является попыткой российских захватчиков скрыть настоящую ситуацию на оккупированной станции.
05.01 — 370

Путин якобы
Путин якобы "сигнализирует" о желании заморозить войну. У Буданова отреагировали

Российский режим действительно хотел бы как можно скорее завершить войну против Украины. Но война должна быть завершена на условиях Украины и в соответствии с международным правом.
26.12.23 — 310