Контракти.ua

1090  —  03.10.21
Лукашенко каже, що не має вибачатися за масові протести і пролиту кров
Лукашенко каже, що не має вибачатися за масові протести і пролиту кров

У Білорусі відсутня справжня політична опозиція до правлячого режиму.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку в інтерв’ю CNN висловив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

“Лідер опозиції - це людина, яка живе в цій країні та має іншу точку зору. Ця людина проводить політичну агітацію з метою перемоги. У Білорусі таких людей немає. Вони перебувають десь у вас й оплачуються вами”, - сказав Лукашенко.

Він також відмовився коментувати діяльність загальновизнаної лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської. “Стосовно цього персонажа у жіночому роді, то я не маю наміру її обговорювати. Я не борюся з жінками та жодним чином її не характеризуватиму”, - зазначив Лукашенко.

Він також відмовився вибачатися за масові порушення прав людини, які відбуваються у Білорусі в період його правління. “Ні, я б не хотів скористатися цією можливістю (аби вибачитися перед білоруським народом за порушення прав людини - ред.). Якби я й зробив це колись, то використав би білоруські медіа. Навіщо робити це на CNN? Я взагалі не вважаю це запитання відповідним і загалом не маю за що вибачатися”, - підсумував очільник Білорусі.

У Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Статьи по теме
Лукашенко заявив, що Білорусь готується до війни
Лукашенко заявив, що Білорусь готується до війни

Білорусь "не хоче воювати", втім готується до цього. В країні продовжується підготовка відповідних підрозділів й не тільки.
02.04 — 256

Лукашенко несподівано викрив брехню Путіна щодо теракту в
Лукашенко несподівано викрив брехню Путіна щодо теракту в "Крокусі" і "українського сліду"

Лукашенко заявив, що нападники на "Крокус Сіті Хол" у Росії пішли на ділянку українсько-російського кордону, тому що не могли проникнути до Білорусі.
27.03 — 333

Лукашенко заявив, що у Білорусі з'явилися
Лукашенко заявив, що у Білорусі з'явилися "Іскандер-М", щоб "захистити себе"

Глава білоруського режиму Олександр Лукашенко визнав, що на озброєння надійшли два дивізіони ракетних комплексів "Іскандер-М". Також на території країни розташовується і тактична ядерна зброя.
21.02 — 356