Контракти.ua

854  —  30.09.21
Тарифи на газ і тепло для людей не зростуть до кінця опалювального сезону – Президент
Тарифи на газ і тепло для людей не зростуть до кінця опалювального сезону – Президент

Кабінет Міністрів, НАК "Нафтогаз України", Асоціація міст України та Конгрес місцевих і регіональних влад підпишуть меморандум, який дасть змогу не підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду для населення до кінця опалювального сезону.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад,

Комунальні тарифи для населення до кінця опалювального сезону підвищуватися не будуть. Ціни будуть стабільними, незважаючи на зростання світових цін на енергоносії.

"До кінця опалювального сезону тарифи на тепло, тарифи на гарячу воду для населення не будуть підвищуватися", - сказав він.

Як зазначив Зеленський, тарифи не будуть підвищуватися, попри "ринкові зміни, коливання, тиск інших держав, попри цю страшенну ціну вище 1000 доларів за тисячу кубометрів, як то кажуть, європейську ціну".

За словами президента, фіксація тарифів стала можливою завдяки спільній роботі Кабінету міністрів, "Нафтогазу" та Асоціації міст України.

Нагадаємо, за даними Держстату, середні ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в Україні за серпень 2021 у порівнянні з серпнем минулого року зросли на 29,0%.



Статьи по теме
Яким буде дефіцит енергогенерації взимку
Яким буде дефіцит енергогенерації взимку

Вірогідний дефіцит в енергосистемі до початку грудня поточного року, який неможливо повністю покрити імпортом, складе близько 4 ГВт. При цьому підготувати до роботи вітчизняні енергетики зможуть, з урахуванням відновленої генерації, приблизно 14-15 ГВт генерувальних потужностей.
18.09 — 232

Cьогодні відключення світла не планується
Cьогодні відключення світла не планується

У понеділок, 16 вересня, заходи обмеження споживання електроенергії не прогнозуються.
16.09 — 177

У неділю будемо зі світлом
У неділю будемо зі світлом

У неділю 15 вересня не планується застосування графіки погодинних відключень електроенергії.
14.09 — 141