Контракти.ua

653  —  29.09.21
В Україні планують побудувати 240 судів за десять років
В Україні планують побудувати 240 судів за десять років

Таким чином, підрахували в Укроборонпромі, обсяги вантажних перевезень внутрішніми водними шляхами України можуть бути збільшені до 30 млн т на рік.

Держконцерн Укроборонпром спільно з Асоціацією суднобудівників України розробили і представили стратегію суднобудівної промисловості України на період до 2030 року. Про це у вівторок, 28 вересня, повідомив Укрінфрм.

Як розповіли в концерні, на сьогодні в складі військово-морського флоту України налічується 18 судів. Однак, згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони щодо розвитку українського флоту до 2031 року, в Україні планується будівництво патрульних і артилерійських катерів, ракетних катерів, корветів і фрегата.

Крім того, в стратегії наголошується, що для розвитку громадянського флоту необхідно побудувати 240 нових судів. Таким чином, підрахували в Укроборонпромі, обсяги вантажних перевезень внутрішніми водними шляхами України до 2030 року можуть бути збільшені до 30 млн т на рік, завдяки чому з'являться 7,5 тисячі нових робочих місць, а держбюджет щорічно буде отримувати додатково 16 470 млн грн.

Для досягнення мети в дежконцерні пропонують тимчасово звільнити від податкової та митної навантажень товари, які вироблені за кордоном і які використовують для суднобудування, тимчасово звільнити від сплати податків суднобудівні підприємства, а також провести реструктуризацію боргів таких підприємств перед бюджетами та фондами.

Автори стратегії очікують, що проект буде розглянутий і схвалений РНБО, щоб підприємства суднобудівної промисловості могли отримати підтримку з боку держави.

Нагадаємо, в Лондоні Укроборонпром підписав угоду про співпрацю з міжнародною групою компаній Babcock International щодо розвитку Військово-морських сил ЗСУ. Документом передбачена спільна реалізація українських військово-морських проектів.

Статьи по теме
Грецькі судна майже повністю перестали транспортувати російську нафту, - Bloomberg
Грецькі судна майже повністю перестали транспортувати російську нафту, - Bloomberg

Грецькі компанії відмовилися від торгівлі сирою російською нафтою після посилення санкцій США, спрямованих проти судноплавних компаній.
07.02 — 299

Кабмін затвердив склад наглядової ради
Кабмін затвердив склад наглядової ради "Укроборонпрому": хто увійшов

Кабінет міністрів затвердив склад Наглядової ради акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість".
30.12.23 — 370

В Україні ліквідували найбільше оборонне підприємство країни
В Україні ліквідували найбільше оборонне підприємство країни "Укроборонпром"

На думку міністра Олександра Камишіна, трансформація найбільшого оборонного підприємства країни - це "важлий крок".
30.06.23 — 449