Контракти.ua

695  —  28.09.21
МЗС назвало вигоду від "Нормандії" з Меркель
МЗС назвало вигоду від

У разі проведення саміту нормандської четвірки за участю канцлера Німеччини Ангели Меркель, прийняті на ньому рішення залишаться актуальними і для нового уряду ФРН.

Про це у вівторок, 28 вересня, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"У Німеччині спадкова зовнішня політика, тому ми переконані, що навіть якщо саміт "нормандський" пройде за участі пані Меркель, то ті рішення, зобов'язання, які будуть взяті, залишаться актуальними і для нового уряду Німеччини", - сказав він.

Також він прокоментував перспективи майбутньої коаліції в Німеччині для України.

"Це буде дуже прагматичний новий німецький уряд. Він не буде антиукраїнським, Він буде, перш за все, займатися внутрінімецькими питаннями. І пан Шольц, і пан Лашет нам зрозумілі. Але найважливіше тут - якою буде коаліційна угода з лібералами і "зеленими". Якщо це буде коаліція ліберали плюс "зелені" і Християнські демократи або Соціал-демократи, то можуть бути відмінності в нюансах, але принципово, якихось різких змін я не очікую", - сказав Кулеба.

Статьи по теме
МЗС доручило всім консульствам України припинити надання послуг чоловікам призовного віку
МЗС доручило всім консульствам України припинити надання послуг чоловікам призовного віку

Міністерство закордонних справ наказало керівникам усіх дипломатичних установ України тимчасово призупинити усі консульські дії щодо громадян України призовного віку.
вчера, 12:08 — 136

Україна може позичити сім систем Patriot у союзників, – Кулеба
Україна може позичити сім систем Patriot у союзників, – Кулеба

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба дав інтерв'ю виданню The Washington Post, у якому пояснив причину переходу до більш жортскої риторики щодо постачання Україні систем протиповітряної оборони.
11.04 — 173

Кулеба закликав Індію переосмислити
Кулеба закликав Індію переосмислити "радянську спадщину" зв'язків з Росією

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту в Індію закликав Нью-Делі підтримувати Київ, заявивши, що тісні зв’язки південноазіатської країни з Росією базуються на радянській спадщині, яка зникає.
29.03 — 199