Контракти.ua

590  —  28.09.21
Білорусь перетворюється на військову базу Росії – МЗС відповіло на слова Лукашенка про Україну
Білорусь перетворюється на військову базу Росії – МЗС відповіло на слова Лукашенка про Україну

Олександр Лукашенко засвоїв шаблони російської пропагандистської риторики щодо загроз з боку країн Заходу та України і просторікує про примарні американські бази та табори бойовиків в Україні.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

“Вкотре стали свідками безпідставних інсинуацій на адресу України з боку Олександра Лукашенка. Очевидно, що Олександр Лукашенко вже повністю засвоїв шаблони російської пропагандистської риторики щодо загроз з боку країн Заходу та України зокрема. Він просторікує про примарні американські бази та табори бойовиків в Україні, паралельно перетворюючи сусідню нам Білорусь в суцільну військову базу Росії”, - зазначив Ніколенко.

Речник зауважив, що саме з боку Російської Федерації сьогодні йде основна загроза для України, Білорусі і дружнього нам білоруського народу.

“Зберегти суверенітет і незалежність Білорусі, а не перетворитися на придаток Росії - ось над чим варто насправді замислитися в Мінську”, - наголосив він.

Ніколенко підкреслив, що Україна ніколи не втручалася і не втручатиметься у справи сусідньої Білорусі. Україна також ніколи не створюватиме жодних загроз для безпеки білоруського народу.

Водночас Україна усіма силами і засобами далі захищатиме свою свободу, незалежність і вільний демократичний вибір українського народу на користь європейської та євроатлантичної інтеграції.

“Ми робимо це не проти когось, а виключно тому, що бачимо майбутнє України в об’єднаній родині вільних європейських народів, де цінність життя, людська гідність і демократичний вибір є непорушними. І таке ж майбутнє відповідає інтересам Білорусі”, - акцентував речник міністерства.

Як повідомлялося, у понеділок Лукашенко доповідав щодо ситуації на державному кордоні Білорусі.

Він заявив про відкриття нового фронту з нашого боку та зазначив, що українські прикордонники знаходять сховища зі зброєю біля кордонів з Білоруссю. Крім того, Лукашенко заявив про “стягнення натівських військ в Україну”, на що “треба реагувати”.

Статьи по теме
Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию
Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию

Недопуск экспертов МАГАТЭ в реакторные залы Запорожской атомной электростанции является попыткой российских захватчиков скрыть настоящую ситуацию на оккупированной станции.
05.01 — 344

Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками
Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками

Юрій Богданов: Любов Путіна та його пропаганди до порівняння війни з Україною (або, як він каже, з усім Заходом) з Другою Світовою війною передбачає логічну лінію «ми як діди зараз всіх переможемо». Як діди. Чому ми взагалі про це говоримо? Тому що я втомився читати трохи сповнені відчаю та песимізму тексти на тему «ось Росія зможе воювати хоч 10 років», бо зараз їх заводи запрацюють і будуть виробляти 10000 танків на рік і 100000 БПЛА на годину. А ще росіяни підуть за першим покликом вождя помирати нескінченно. Якась частина піде, але не та, яка треба Путіну. Наче говорили про це 100 разів, а все одно – по колу і по колу.
27.06.23 — 536

Частина з них загинула, частина вже у полоні: перші мобілізовані з РФ уже воюють на території України
Частина з них загинула, частина вже у полоні: перші мобілізовані з РФ уже воюють на території України

На третю добу після початку мобілізації близько 10 тисяч і до 20 тисяч росіян уже були на українському кордоні.
28.09.22 — 663