Контракти.ua

699  —  27.09.21
Вільна творчість колег – Дмитро Разумков прокоментував голосування за Закон про олігархів
Вільна творчість колег – Дмитро Разумков прокоментував голосування за Закон про олігархів

В ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що процедуру голосування було порушено, щоб звести народних депутатів з правильного шляху.

«Дійсно, це – колізія. Але рішення Верховною Радою прийнято. Те, що вчора відбувалося в Раді – така окрема процедура, так звана, процедура – застосовувалась перший раз в стінах Верховної Ради України. Я не можу назвати її нормальним підходом до роботи Верховної Ради України. Це – не скорочена процедура. Такої процедури немає. Це – не 119 стаття, це – комбінація двох статей: 119 та 45. Їхні частини протирічать одна одній. І це була вольна діяльність колег, які запустили цей процес», – зазначив Дмитро Разумков.

Спікер парламенту переконаний, що це було направлено на те, щоб звести народних депутатів з правильного шляху і ввести їх в оману. Підтвердженням своїх слів вважає те, що і ті, хто організовував цей процес, і ті, хто доповідав по ньому не підтримали таку процедуру: ні пан Стефанчук за неї не проголосував, ні пан Веніславський. Тому, що всі розуміють, що рано чи пізно треба відповідати.

«Дуже багато помилок. В мене зведена таблиця сьогодні є по тому, що відбувалося в залі. Але тим не менш, є рішення, яке прийняла Верховна Рада України. Дійсно, є колізія в законі тому, що є норми, які передбачають, що цим буде займатися НАЗК. Я вважаю, що це – абсолютно правильний підхід, незалежний підхід, до якого ми хотіли би рухатись, як демократична держава. Я впевнений, що всі розуміють, що незалежність, як незалежність країни, так і незалежність органів, які будуть визначати так званих олігархів, вона важлива. Тому, я вітаю, що такі правки прийняті», – пояснив Дмитро Разумков.

За словами Голови Верховної Ради, те, що було зроблене з тими квапливими рухами в останню ніч, коли не запрошувались навіть автори правок на засідання комітетів – це і призвело до того, що після того, як цей важливий закон був проголосований в стінах Верховної Ради, потрібно проговорювати, як процедуру, як це відбувалося, і з чим це можна порівняти, наприклад з 16 січня. І паралельно з цим, таким чином відбувається гальмування цього процесу. На думку Разумкова, це було неправильно зроблено. Для того, щоб це максимально відповідало нормам регламенту треба було більш професійно і підготовлено заходити в цей законопроєкт. Тому, що дискусія сьогодні триває, але вона не додає, ні людям, ні запуску так званої антиолігархічної реформи.

Дивіться програму «Свобода слова Савіка Шустера» щоп'ятниці о 21:00 на каналі «Україна»!

 

Статьи по теме
Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання
Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання

Підстави для отримання відстрочки змінилися. Відстрочку втратить низка категорій.
24.04 — 181

Законопроект про мобілізацію ухвалено. Що про нього думають українці: опитування
Законопроект про мобілізацію ухвалено. Що про нього думають українці: опитування

11 квітня Верховна Рада України ухвалила законопроект про мобілізацію №10449. Це чи не одразу викликало хвилю невдоволення серед українців.
16.04 — 155

Рада зобов’язала уряд затвердити доплати військовим та внести законопроєкт про ротацію
Рада зобов’язала уряд затвердити доплати військовим та внести законопроєкт про ротацію

Йдеться про додаткові 70 тис. грн для тих, хто воює на передовій.
12.04 — 207