Контракти.ua

686  —  27.09.21
Виступ Лаврова на Генасамблеї ООН зашкалював блюзнірством і цинізмом - Кислиця
Виступ Лаврова на Генасамблеї ООН зашкалював блюзнірством і цинізмом - Кислиця

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця вважає, що виступ міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова на Генасамблеї ООН сповнений блюзнірства і цинізму.

Як передає Укрінформ, про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Якби не зашкалювання цинізму і блюзнірства, то було б варто вивчати, розбирати на тези весь цей ворох думок речника Путіна в ООН, але це реально все «пластик», якщо дивитися на цей виступ через оптику міжнародного права», - зазначив Кислиця.

Виступаючи на 76-й сесії ГА ООН у суботу, Лавров у демагогічній манері розкритикував країни Заходу за нібито встановлені ними правила в міжнародних відносинах та недотримання міжнародного права. При цьому згадав про окупацію Криму, яку назвав «возз’єднанням» з Росією.

«Що вже говорити про міжнародне право, коли Москва зробила спробу незаконно анексувати Крим, окупувала його, а наразі продовжує збройну агресію на Сході України... Правила – ніщо, міжнародне право – все», - іронічно зауважив Кислиця.

Він додав, що виступ Лаврова варто послухати, оскільки він містить «перелік зон боротьби (Росії) із Заходом, США, ЄС, демократією і свободою».

«Тільки не забувайте про ментальну гігієну в ході й після ознайомлення з цим дурманом», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках 76-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку з 21 по 27 вересня проходить тиждень високого рівня, у якому беруть участь більш як сотня лідерів держав.