Контракти.ua

1372  —  25.09.21
Таран розповів у Раді про будівництво житла для військових
Таран розповів у Раді про будівництво житла для військових

Станом на сьогодні на будівництво житла для військовослужбовців ЗСУ передбачено 600 млн грн.

Про це заявив міністр оборони Андрій Таран під час години запитань до уряду у Верховній Раді, відповідаючи на питання щодо кількості побудованого та відремонтованого житла для військовослужбовців.

“Станом на сьогодні у нас на будівництво передбачено 600 млн грн. Взято юридичних зобов'язань на теперішній час на суму 332,6 млн грн, із яких профінансовано 106 млн 444 тис. грн, що дасть змогу завершити будівництво житлових об'єктів, з яких планується доведення 2 житлових будинки на суму майже 20 млн грн. Проводиться реконструкція будівель казарми в м.Одеса на суму 156 млн грн. Завершується будівництво 6 гуртожитків на суму 156 млн грн. Здійснюється будівництво газопостачання трьох 5-поверхових житлових будинки на 120 квартир в с.Колугіно-Башкирівка, м.Чугуїв Харківської області на суму маже 2 млн грн. Передано на баланс квартирно-експлуатаційному відділу міста Володимир-Волинський 44-квартирний житловий будинок", - поінформував народних обранців міністр.

За його словами, призначено виплату військовослужбовцям та членам їх сімей грошової компенсації для отримання житлового приміщення у розмірі 201 млн грн.

"У 2021 році за договорами, укладеними в минулому році на умовах пайової участі, Міністерством оборони отримано вже 250 квартир на суму 210 млн грн. У зв'язку з реорганізацією органів будівництва та формуванням трьох територіальних управлінь пропонується кошти, в сумі 450 млн грн перерозподілити на виплату військовослужбовцям та членам їх сімей грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення”, - сказав Таран.

Як повідомляв Укрінформ, 25 серпня Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило, що з початку року веде слідство у 25 кримінальних справах щодо розкрадань при будівництві казарм і житла для військовослужбовців, 6 справ уже передано до суду, по одному є вирок.

Статьи по теме
"Вагнер" кинув у бій свою еліту: у ЗСУ розповіли, що відбувається в Соледарі і Бахмуті

Бахмутський напрямок залишається місцем найзапекліших боїв.
10.01.23 — 1323

ЗСУ звільняють Лиман від окупантів: всі подробиці
ЗСУ звільняють Лиман від окупантів: всі подробиці

Російські військові хаотично тікають, намагаючись вибратись з оточення
30.09.22 — 910

"Питання виживання нації": українських студентів можуть мобілізувати до ЗСУ

Українських студентів можуть мобілізувати до ЗСУ.
25.09.22 — 2361