Контракти.ua

2058  —  24.09.21
«Жовта» зона: назвали заборони, які із 23 вересня діють у Києві
«Жовта» зона: назвали заборони, які із 23 вересня діють у Києві

Київ посилює контроль за дотриманням протиепідемічних заходів жовтої зони та робить усе для попередження розповсюдження СOVID-19 у столиці.

Як передає Укрінформ, про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє пресслужба Київської міської держадміністрації.

«Із 23 вересня у всій країні введений жовтий рівень епіднебезпеки. Як міська влада ми забезпечуємо посилений контроль за дотриманням обмежувальних заходів у столиці. Але маємо діяти і на упередження розповсюдження хвороби, аби уникнути локдауну та забезпечити функціонування міста у звичайному режимі. Для цього, зокрема, активізуємо процес вакцинації. Постійні пункти щеплень будуть розміщені у закладах освіти, а також будуть організовані виїзні мобільні вакцинальні сесії. До вакцинації запрошуємо не лише освітян, але і їх родичів та родичів тих, хто відвідує заклади освіти», – зазначив Поворозник.

За його словами, відповідні рішення ухвалила Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

Згідно з протоколом № 57, районні адміністрації, Головне управління Держпродспоживслужби в місті Києві, Головне управління Національної поліції України в місті Києві, Управління Патрульної поліції мають забезпечити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів № 1236, у зв’язку із встановленням жовтого рівня епіднебезпеки, із 23 вересня у Києві заборонено:

  • масові заходи за участю більше однієї особи на 4 кв. м або понад дві третини місць;
  • діяльність кінотеатрів та закладів культури із наповненістю залів понад дві третини або 50% місць;
  • заповненість спортзалів і фітнес-центрів більше ніж 1 особа на 10 кв. м;
  • робота закладів освіти, де не менше 80% працівників мають жовтий або зелений сертифікат вакцинації;
  • розміщення відвідувачів кафе та ресторанів на відстані меншій, ніж 1,5 м між столами та більш як 4 особи за столом (без урахування дітей до 18 років);
  • діяльність хостелів.

Звертається увага, що обмеження не застосовуються, якщо у понад 80% персоналу та 100% відвідувачів закладів чи заходів (крім осіб до 18 років) є жовтий або зелений COVID-сертифікат.

Заборонено також перебувати в громадських місцях, транспорті без вдягнутих захисних масок; перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації.

Як повідомляв Укрінформ, з 23 вересня на всій території України почав діяти жовтий рівень епідемічної небезпеки. Відповідне рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 21 вересня.

Статьи по теме
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись

Сорт Autumnalis Rosea – з ранньоквітучих. Біло-рожеві квіти починають розпускатися вже у березні.
30.03.23 — 3263

У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо
У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо

У Києві міська влада звернулася до Міністерства культури щодо ексгумації та перенесення тіла радянського генерала Миколи Ватутіна. Він похований в урядовому кварталі столиці.
11.02.23 — 5254

На Київ насувається потужний снігопад
На Київ насувається потужний снігопад

У Києві в ніч із 10 на 11 січня прогнозують потужний снігопад. Водіїв закликають утриматися від поїздок на авто під час негоди.
10.01.23 — 2936