Контракти.ua

509  —  22.09.21
Україна може підписати угоду про «відкрите небо» з ЄС на саміті у жовтні
Україна може підписати угоду про «відкрите небо» з ЄС на саміті у жовтні

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сподівається, що Угода між Україною та Європейським Союзом про спільний авіаційний простір буде підписана на 23-му Саміті Україна – ЄС у жовтні.

Про це він сказав на засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми так довго чекали угоди про «відкрите небо», що зараз просто обережно кажуть, що вона буде «скоріше за все» підписана. Я дякую пану Матті Маасікасу (главі представництва ЄС в Україні - ред.) за його тверду та впевнену позицію, що цього року на саміті ми підпишемо угоду про «відкрите небо». Очікуємо відповідного високого представництва зі сторони ЄС, а також зі сторони Словенії, яка сьогодні головує у Раді ЄС. Тому переконаний, що наш саміт пройде надзвичайно позитивно», - зазначив Шмигаль.

Він нагадав, що 23-ій Саміт Україна – ЄС відбудеться в Києві 12 жовтня.

Як повідомлялося, Рада ЄС 28 червня дала згоду на підписання з Україною, Вірменією і Тунісом угоди про спільний авіаційний простір.



Статьи по теме
У Києві зможуть знести
У Києві зможуть знести "Арку дружби народів". Мінкульт ухвалив важливе рішення

Міністерство культури та інформаційної політики видало наказ щодо того, що колишня "Арка дружби народів" більше не є ерухомою пам'яткою історії.
вчера, 09:55 — 164

В Україні при нарахуванні виплат переселенцям враховуватимуть нові документи
В Україні при нарахуванні виплат переселенцям враховуватимуть нові документи

Українська влада вирішила враховувати документи про склад сім'ї при нарахуванні виплат внутрішньо переміщеним особам.
15.04 — 155

ЗАЕС вперше з 2022 року перевела всі реактори в
ЗАЕС вперше з 2022 року перевела всі реактори в "холодний зупин"

Запорізька атомна електростанція перевела всі свої шість реакторів у стан "холодного зупину". Вранці 13 квітня в цей стан був переведений останній - четвертий - реактор.
15.04 — 155