Контракти.ua

623  —  22.09.21
Казахстан відмовиться від російського телефонного коду
Казахстан відмовиться від російського телефонного коду

Казахстан з 2023 року планує перейти на власний міжнародний телефонний код, відмовившись від російського.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт міністерства цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості РК.

Як зазначається, замість телефонного коду +7, який також закріплений за РФ, Казахстан зарезервував +997 в Бюро стандартизації електрозв'язку Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ).

«Казахстан перейде на власний національний телефонний код. Символічно, що до 30-річчя незалежності МЦРІАП зарезервувало за собою новий телефонний код +997 в Міжнародному союзі електрозв'язку. Раніше ми ділили код +7 разом з Росією, тепер, коли ви зателефонуєте з нашої країни за кордон, буде висвітлюватися "Казахстан"», - зазначив Багдат Мусін, міністр цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості РК.

За планами МЦРІАП, Казахстан перейде на новий національний код з січня 2023 року. При цьому з моменту присвоєння новий і старий код можуть бути використані паралельно протягом 2-х років. Повний перехід очікується з 2025 року.

Відзначається, що після виходу зі складу СРСР міжнародний телефонний код +7 закріпився за Російською Федерацією і Республікою Казахстан. Він використовується відповідно до Угоди від 17 червня 2006 року «Про використання нумерації 7-зони всесвітньої нумерації» (підписаної 17 червня 2006 року, між адміністраціями зв'язку двох країн).

Статьи по теме
"Присутні ознаки радянської доби". Токаєв заявив про можливість змінити герб Казахстану

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв висловися про можливість оновлення державного герба країни, та запропонував розглянути відповідне питання стосовно нового вигляду символіки.
17.03 — 240

Пропагандистці Тіні Канделакі заборонили в'їзд до Казахстану: причина
Пропагандистці Тіні Канделакі заборонили в'їзд до Казахстану: причина

В'їзд заборонили через скандальну заяву Канделакі, що в Кахастані нібито витісняють російську мову.
24.01 — 256

Казахстан заборонив в'їзд до країни російській пропагандистці Канделакі
Казахстан заборонив в'їзд до країни російській пропагандистці Канделакі

Російській пропагандистці Тіні Канделакі, яка 2022 року підтримала рішення диктатора Володимира Путіна про вторгнення в Україну, заборонили в'їзд до Казахстану.
24.01 — 280