Контракти.ua

446  —  22.09.21
Вибори в РФ показали, що Путін усе більше боїться втратити владу – Гельсінська комісія США
Вибори в РФ показали, що Путін усе більше боїться втратити владу – Гельсінська комісія США

Гельсінська комісія США, до якої належать впливові сенатори, конгресмени та члени адміністрації, заявляє про масштабні фальсифікації з боку влади Росії на останніх виборах Держдуми.

Про це йдеться в офіційній заяві Комісії, повідомляє Укрінформ.

«Існує чимало доказів, що ці парламентські вибори можуть вважатися найбільш сфальсифікованими з-поміж усіх інших – від заборони участі опозиційних кандидатів до вкидання бюлетенів та маніпулюваннями загальною кількістю голосів», - вказав голова Комісії сенатор Бен Кардін.

Він підкреслив, що Кремль укотре продемонстрував повне ігнорування норм і цінностей, які він зобов’язувався поважати: «Всупереч своїм міжнародним зобов’язанням російська влада невиправдано обмежила кількість міжнародних спостерігачів настільки, що ОБСЄ не могла контролювати ці вибори своїми перевіреними методами».

Співголова Комісії конгресмен Стів Коен заявив, що кремлівська верхівка позбавила росіян можливості вільно обирати опозиційних кандидатів, чим викрила свій страх втратити владу.

«З кожними виборами в Росії стає все менше й менше можливостей для інакомислення, що свідчить про дедалі більшу невпевненість Путіна у своїй здатності залишатися при владі без сторонньої допомоги», - підкреслив Коен.

Водночас конгресмен-республіканець Джо Вілсон привітав сміливість незалежних спостерігачів, які викривали махінації Кремля, а також знаходили численні докази нелегітимності виборів.

Як повідомляв Укрінформ, 17-19 вересня в Росії відбулися вибори до Державної думи. За численними свідченнями, голосування й підрахунок голосів проходили з масштабними фальсифікаціями.

Євросоюз, США й інші країни засудили масові порушення. Вони також заявили про часткове невизнання результатів виборів, зокрема, через участь у голосуванні населення окупованих Росією Криму та частини Донецької і Луганської областей.

Статьи по теме
Телефонный номер не изменился. Макрон назвал условие возобновления диалога с Путиным
Телефонный номер не изменился. Макрон назвал условие возобновления диалога с Путиным

Президент Франции Эммануэль Макрон открыт к диалогу с российским диктатором Владимиром Путиным, если последний продемонстрирует желание построить крепкий мир.
16.12.23 — 389

Лидеры африканских стран потребовали от Путина вернуться в зерновую сделку
Лидеры африканских стран потребовали от Путина вернуться в зерновую сделку

Лидеры африканских стран потребовали от президента России Владимира Путина вернуться в соглашение по экспорту украинского зерна, из которого Москва вышла на прошлой неделе.
29.07.23 — 442

Большинство стран Африки проигнорировали саммит Путина, в России нашли
Большинство стран Африки проигнорировали саммит Путина, в России нашли "виновного"

Большинство страна Африки проигнорировали саммит Россия-Африка. Кремль обвиняет в этом Запад.
27.07.23 — 310