Контракти.ua

779  —  22.09.21
Кисельов назвав три умови відходу Путіна від президентства
Кисельов назвав три умови відходу Путіна від президентства

Президент Росії Володимир Путін залишиться на своєму посту і після президентських виборів 2024 року.

Таку думку в спецпроєкті "Вибори без вибору" телеканалу "Дом" висловив журналіст, політичний аналітик Євген Кисельов, передає Укрінформ.

"Згадайте моє слово, Путін у 2024 році, якщо буде живий і здоровий, нікуди не піде. Ходять уперті чутки про те, що він нібито хворий, що він мало не смертельно хворий. Про фізичний відхід Путіна найближчим часом ми чуємо вже багато років. Я, чесно кажучи, в це не вірю. Я думаю, що він буде залишатися при владі рівно стільки, скільки він захоче, і скільки він зможе", — сказав Кисельов.

Він вважає, що Путін може перестати бути президентом РФ з однією з трьох причин. По-перше, при фізичної неможливості управляти країною (важка хвороба або смерть). По-друге, якщо в Росії сформується "серйозна сильна опозиція всередині правлячої еліти". По-третє, при глибокому розколі всередині правлячої еліти.

"Серйозний розкол всередині правлячої еліти. Це якщо, припустимо, більш молода частина російського чиновництва, політикуму раптом відчує, що нинішній стан речей якимось фундаментальним чином заважає їхнім політичним і життєвим інтересам. Але я поки такої ситуації не передбачаю", — зазначив аналітик.

У ситуації тривалого правління Путіна Україні необхідно сподіватися тільки на свої сили.

"Сподіватися треба на свої сили, займатися реформами. Перш за все, реформою Збройних сил, потрібно будувати мобільну, сильну, сучасну армію. Треба вигнати тих чиновників, які себе не проявили. Потрібна більша суб'єктність в міжнародних відносинах: потрібно не просити, а вимагати. Потрібно не погоджувати якісь рішення, а говорити: ми будемо робити так, а не так, вам не подобається — добре. Треба брати приклад з того, як поводився Ізраїль", — резюмував Кисельов.

Як повідомлялося, 17-19 вересня в РФ відбулися вибори до Держдуми та місцевих органів влади. Напередодні з виборчого процесу були виключені практично всі ймовірні кандидати від «несистемної» опозиції, відбувалися репресії та переслідування правозахисників, журналістів та громадських активістів на підставі законів РФ «про закордонних агентів» та «про небажані організації».

15 вересня Європарламент ухвалив резолюцію, яка закликає ЄС до готовності не визнати парламент Росії та розглянути можливість виключення Росії з ПАРЄ, якщо парламентські вибори в Росії у 2021 році будуть визнані сфальшованими і такими, що проведені з порушенням демократичних принципів та міжнародного права.

МЗС України 17 вересня висловило рішучий протест та засудило протиправну організацію і проведення Росією виборів депутатів до Державної думи на тимчасово окупованій території Криму і примусове залучення до участі у цих виборах громадян України з виданими їм у незаконний спосіб паспортами громадян Росії на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях.

Статьи по теме
Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию
Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию

Недопуск экспертов МАГАТЭ в реакторные залы Запорожской атомной электростанции является попыткой российских захватчиков скрыть настоящую ситуацию на оккупированной станции.
05.01 — 370

Путин якобы
Путин якобы "сигнализирует" о желании заморозить войну. У Буданова отреагировали

Российский режим действительно хотел бы как можно скорее завершить войну против Украины. Но война должна быть завершена на условиях Украины и в соответствии с международным правом.
26.12.23 — 310

Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками
Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками

Юрій Богданов: Любов Путіна та його пропаганди до порівняння війни з Україною (або, як він каже, з усім Заходом) з Другою Світовою війною передбачає логічну лінію «ми як діди зараз всіх переможемо». Як діди. Чому ми взагалі про це говоримо? Тому що я втомився читати трохи сповнені відчаю та песимізму тексти на тему «ось Росія зможе воювати хоч 10 років», бо зараз їх заводи запрацюють і будуть виробляти 10000 танків на рік і 100000 БПЛА на годину. А ще росіяни підуть за першим покликом вождя помирати нескінченно. Якась частина піде, але не та, яка треба Путіну. Наче говорили про це 100 разів, а все одно – по колу і по колу.
27.06.23 — 543