Контракти.ua

981  —  21.09.21
Стало відомо, чим підірвали авто Шеремета
Стало відомо, чим підірвали авто Шеремета

На засіданні Шевченківського суду Києва в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета прокурор оприлюднив висновки вибухотехнічної експертизи.

Про це повідомляє Укрінформ у вівторок, 21 вересня.

Відзначено, що на початку засідання обвинувачені Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко і Яна Дугарь, також їхні захисники, прокурор Михайло Тішин і один із представників потерпілих, а також судді у справі і присяжні виїхали на місце, де знаходяться кузови автомобілів, які є речовими доказами і проходять у справі, для їхнього огляду.

Коли всі повернулися в залу суду, прокурор повідомив результати експертизи. Отже, встановлено, що маса вибухової речовини в тротиловому еквіваленті, яку було використано під час вибуху автомобіля, була 478,4 грама. Вибуховий пристрій було наполовину заповнено вибуховою речовиною.

Також експерт врахував товщину пластикового захисту автомобіля, товщину металу, висоту магнітів, відстань між зарядом вибухової речовини і поверхнею, а також інші дані, які є необхідними для складання об'єктивного висновку.

Адвокат Антоненка - Станіслав Кулик - висловив сумніви в об'єктивності цього дослідження. Він відзначив, що в нього "склалося враження, що прокурор хоче довести, що якимось чином саме міна МОН-50 причетна до скоєння цього страшного злочину". Але, за словами захисника, експерт не провів достатніх досліджень, щоб виключити інші вибухові пристрої.

Суд після цього долучив до матеріалів справи один з документів від прокурора і відклав розгляд справи на 27 вересня.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання Українська правда Олени Притули, в якій був Павло Шеремет. Журналіст загинув на місці невдовзі після вибуху.

Підозру у вбивстві Шеремета висунуто трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру і дитячому судинному кардіохірургу Юлії Кузьменко, а також музиканту і ветерану АТО Андрію Антоненку.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва прийняв рішення, згідно з яким розгляд справи по суті за обвинуваченням Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета проводитиме суд присяжних.

Статьи по теме
Вбивство російського пілота Максима Кузьмінова в Іспанії: Данілов розповів, що Україна йому пропонувала
Вбивство російського пілота Максима Кузьмінова в Іспанії: Данілов розповів, що Україна йому пропонувала

В РНБО закликали дочекатися офіційних висновків іспанських правоохоронних органів стосовно ситуації.
21.02 — 276

Російські зірки, які підтримали вбивство Путіним українців: хто вони, і як їх можуть покарати
Російські зірки, які підтримали вбивство Путіним українців: хто вони, і як їх можуть покарати

Деякі російські селебретіс з перших днів вторгнення Росії в Україну сказали Путіну "Так" не тільки мовчанням, а й висловивши підтримку у вбивстві мирних українців.
16.03.22 — 4145