Контракти.ua

41666  —  21.09.21
Байден оголосив про закінчення ери війн
Байден оголосив про закінчення ери війн

Президент США Джо Байден оголосив про закінчення ери "безжальних війн". Виступаючи на Генасамблеї ООН у вівторок, 21 вересня, він заявив про початок ери "безжальної дипломатії" після виходу американського контингенту з Афганістану.

"Це - терміновий вибір, перед яким ми стоїмо біля підніжжя того, що має стати вирішальним десятиліттям для нашого світу, десятиліттям, яке буквально визначить наше майбутнє. Як світова спільнота, ми стикаємося з невідкладними та грядущими кризами, і перед нами відкриваються величезні можливості", - зазначив Байден.

"Закінчилися 20 років конфлікту в Афганістані. І коли ми закриваємо цей період війни, ми відкриваємо епоху невтомної дипломатії, коли ми будемо використовувати силу нашої допомоги в цілях розвитку та оновлення демократії", - сказав Байден.

За його словами, США повинні використовувати збройні сили на світовій арені лише в крайніх випадках: "Армія має бути останнім, а не першим інструментом для вирішення проблем".

Він зазначив, що далеко не всі проблеми в світі можна вирішити за допомогою сили. "Бомби і кулі не врятують нас від COVID-19 і від його майбутніх штамів", - заявив американський президент.

Байден вважає, що людство досягло поворотного моменту в своїй історії і йому треба буде розв'язати низку ключових проблем.

"Замість того, щоб продовжувати вести війни минулого, ми звертаємо пильну увагу і виділяємо наші ресурси на виклики, від яких залежить наше колективне майбутнє", - сказав він.

Зокрема, він назвав серед проблем завершення пандемії, вирішення кризи з кліматом, ліквідацію кіберзагроз, боротьбу проти тероризму, запобігання конфліктам.

"Нам потрібно працювати один з одним більше, ніж будь-коли", - сказав президент США.

Він додав, що США не прагнуть розв'язати нову холодну війну і не хочуть бачити світ розколотим на "жорсткі блоки". США повністю готові повернутися до Спільного всеосяжного плану дій з Іраном, чекають того ж від Тегерана.

США домагаються "повної денуклеаризації" Корейського півострова, "конкретного прогресу" і "відчутних зобов'язань" у цій сфері. США налаштовані на "серйозну і стійку" дипломатичну роботу з метою врегулювання проблеми ядерних розробок КНДР, запевняє Байден.

Статьи по теме
Байден випереджає Трампа в ключових штатах, що вагаються
Байден випереджає Трампа в ключових штатах, що вагаються

Президент США Джо Байден випереджає Дональда Трампа в шести з семи ключових штатів, що вагаються, причому, принаймні, у двох з них, - значно.
вчера, 20:38 — 536

США пропонують передати Україні південнокорейські снаряди – ЗМІ
США пропонують передати Україні південнокорейські снаряди – ЗМІ

Передавання 105-міліметрових снарядів не зашкодить бойовій готовності південнокорейської армії.
вчера, 18:53 — 378

Як Трамп блокує допомогу Україні та чому у Байдена не можуть знайти рішення
Як Трамп блокує допомогу Україні та чому у Байдена не можуть знайти рішення

Чому республіканці зривають виділення допомоги Україні, яку роль у цьому відіграють екс-президент Дональд Трамп та спікер Палати Майк Джонсон, чому Джо Байден не готовий іти на компроміси з опонентами і коли Україна може отримати довгоочікувану підтримку від США – пише РБК-Україна.  
26.03 — 659