Контракти.ua

546  —  21.09.21
Євросоюз відмовився визнати "так звані вибори", що відбулися в Криму
Євросоюз відмовився визнати

Європейський союз відмовився визнати результати голосування, яке проводилось Росією на території окупованого півострова Крим під час виборів до Державної думи 17-19 вересня.

Про це повідомляється на сайті представництва ЄС в Україні.

"ЄС не визнає і не визнаватиме незаконну анексію Російською Федерацією Криму та міста Севастополь. Саме тому Євросоюз не визнає так звані вибори, що відбулися на окупованому Кримському півострові", - сказано в заяві.

Європейський союз також підкреслив, що рішення Росії щодо залучення до участі у виборах до Державної думи, а також у регіональних і місцевих виборах, жителів непідконтрольних урядові територій Донецької та Луганської областей в Україні, суперечить духу та цілям Мінських домовленостей. "ЄС залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності та суверенітету України", - йдеться в заяві.

Влада Євросоюзу також підкреслила, що загалом російські вибори проводились з серйозними порушеннями.

"Напередодні виборів посилилося переслідування опозиційних політиків, організацій громадянського суспільства, незалежних медіа та журналістів. Це призвело до обмеження вибору для російських виборців, а також обмежило їхні можливості отримання повної і точної інформації про кандидатів. ЄС вкотре висловлює своє глибоке занепокоєння у зв’язку з подальшим скороченням простору для діяльності опозиції, громадянського суспільства і незалежних голосів у Росії. ЄС закликає керівників Росії припинити цю негативну тенденцію. Російська Федерація повинна дотримуватись зобов’язань щодо захисту прав людини та демократичних цінностей, взятих на себе в межах ООН, ОБСЄ та Ради Європи", - заявили в ЄС.

Нагадаємо, що в нижню палату парламенту пройшли п'ять партій: «Єдина Росія» - 49,82%, Компартія - 18,93%, ЛДПР - 7,55%, "Справедлива Росія - За правду" - 7,46% та "Нові люди" - 5,32%. В одномандатних округах "Єдина Росія" отримала 198 місць в Думі, КПРФ - дев'ять, "Справедлива Росія" - вісім, ЛДПР - два, "Родина", Партія Роста і "Громадянська платформа" - по одному. Крім того, в Думу проходять п'ятеро самовисуванців.

З урахуванням федерального та одномандатних округів "Єдина Росія" отримує більше 300 місць, тобто конституційну більшість в Держдумі.

Статьи по теме
На саміті ЄС приділять більше уваги Близькому Сходу, аніж Україні, - Politico
На саміті ЄС приділять більше уваги Близькому Сходу, аніж Україні, - Politico

На майбутньому саміті лідерів країн Європейського союзу два світових конфлікти змагатимуться за увагу - війни в Україні та на Близькому Сході.
17.04 — 199

Глава Єврокомісії застерігає від впливу Росії на європейські вибори
Глава Єврокомісії застерігає від впливу Росії на європейські вибори

За два місяці до європейських виборів глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн застерегла від впливу на них Росії. Це стосується і місцевих виборів у трьох східних землях Німеччини - Саксонії, Тюрінгії та Бранденбурзі.
15.04 — 164

Шольц назвав умову для своєї розмови з Путіним
Шольц назвав умову для своєї розмови з Путіним

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не виключив своїх розмов із главою Кремля Володимиром Путіним. Щоправда, це може статися за певної умови.
13.04 — 146