Контракти.ua

718  —  21.09.21
Лондон звинуватив третього росіянина в отруєнні Скрипаля
Лондон звинуватив третього росіянина в отруєнні Скрипаля

Прокуратура Великої Британії звинуватила громадянина Росії Дениса Сергєєва в причетності до замаху на колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля в місті Солсбері.

Про це у вівторок, 21 вересня, повідомляє The Independent.

"Велика Британія висунула звинувачення третьому співробітнику російських спецслужб у рамках проведеного в 2018 році нападу на Сергія Скрипаля із застосуванням речовини Новачок", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про Дениса Сергєєва, який, за даними слідства, прибув до Великої Британії з документами на ім'я Сергія Федотова. Слідчі у Великій Британії вважають, що Сергєєв координував дії двох інших людей, імовірно, які застосували отруту Новачок проти Скрипаля.

Нагадаємо, що Сергій Скрипаль, засуджений за шпигунство на користь Великої Британії, і його дочка Юлія були в березні 2018 року виявлено з ознаками отруєння в Солсбері, де в той момент жив колишній полковник ГРУ. За версією британської влади, Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок, а замах організували російські спецслужби. Росія причетність до отруєння Скрипалів категорично заперечує.

Сергій і Юлія Скрипалі після отруєння вижили, але через кілька місяців після інциденту померла місцева мешканка Дон Стерджесс, яка випадково вступила в контакт з отрутою, що була в ємності з-під духів.

Велика Британія впевнена в причетності Росії до отруєння Скрипалів нервово-паралітичною речовиною Новачок. Британська влада звинуватила в отруєнні Скрипалів російських громадян Олександра Петрова і Руслана Бошірова.

Росія стверджує, що не має нічого спільного з подією в Солсбері.

Статьи по теме
Росія веде гібридну війну проти Молдови, - глава МЗС
Росія веде гібридну війну проти Молдови, - глава МЗС

У Молдові повним ходом триває гібридна війна, розв'язана російською владою. Росія не відмовилася від своїх намірів, вона змінила тактику.
26.03 — 150

"Росія не така сильна, як люди думають": Шольц закликав союзників не перебільшувати міць РФ

Канцлер також додав, що наміри очільника Кремля не здійсняться.
22.03 — 203

Шольц заявив, що військова допомога Україні – це послання Путіну, що не треба сподіватися на вибори у США
Шольц заявив, що військова допомога Україні – це послання Путіну, що не треба сподіватися на вибори у США

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що рішуча військова допомога Україні на сьогодні є найважливішим посланням російському диктатору Володимиру Путіну.
19.03 — 164