Контракти.ua

1458  —  21.09.21
У Києві запропонували локації для скульптури борщу
У Києві запропонували локації для скульптури борщу

Кияни запропонували місця для встановлення скульптури борщу з метою розвитку гастротуризму та увіковічення національної української страви.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київради.

За словами ініціатора встановлення скульптури, шеф-кухаря Євгена Клопотенка, кияни запропонували власні варіанти локації, де можна встановити скульптуру борщу, серед них найпопулярнішими є Житній ринок, Поштова та Контрактова площі, Бессарабка, парк імені Тараса Шевченка, Арка Дружби народів та інші.

«Нашу ініціативу підтримали кияни – це показує, що арт-об’єкт є цікавим для місцевих жителів. Я вдячний усім людям, які запропонували свої варіанти локацій для встановлення скульптури. Борщ є українською національною стравою, яку необхідно популяризувати у світі, адже гастротуризм є дієвим інструментом для підвищення привабливості столиці», – розповів Клопотенко.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, міська влада підтримує громадські ініціативи та сприяє їх реалізації у столиці.

«Кияни запропонували локації для встановлення скульптури борщу з метою увіковічення української національної страви. Необхідно не лише зберегти нематеріальну культурну спадщину нашого народу, а й забезпечити її популяризацію на теренах України та світу. Міська влада розвиває туристичну привабливість столиці через гастротуризм. Також важливо створювати нові неповторні публічні простори для відвідування, адже це один з основних чинників формування туристичної дестинації», – наголосив Володимир Бондаренко.

Бондаренко додав, що незабаром буде оголошено конкурс проєктів серед професійних скульпторів.

Як повідомлялося, у Києві планують встановити скульптуру борщу. Киянам пропонують обрати місце для встановлення скульптури борщу для увіковічення національної української страви та розвитку гастротуризму.

Скульптуру буде виготовлено за кошти приватних осіб.

Статьи по теме
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись

Сорт Autumnalis Rosea – з ранньоквітучих. Біло-рожеві квіти починають розпускатися вже у березні.
30.03.23 — 3273

У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо
У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо

У Києві міська влада звернулася до Міністерства культури щодо ексгумації та перенесення тіла радянського генерала Миколи Ватутіна. Він похований в урядовому кварталі столиці.
11.02.23 — 5268

На Київ насувається потужний снігопад
На Київ насувається потужний снігопад

У Києві в ніч із 10 на 11 січня прогнозують потужний снігопад. Водіїв закликають утриматися від поїздок на авто під час негоди.
10.01.23 — 2946