Контракти.ua

643  —  18.09.21
Данілов заявив, що російська паспортизація на сході України сповільнилась
Данілов заявив, що російська паспортизація на сході України сповільнилась

Наразі процес видачі паспортів Російської Федерації жителям тимчасово окупованих територій України сповільнився.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання Радбезу 17 вересня, передає кореспондент Укрінформу.

“Статистика (кількості паспортів — ред.) є різна. У нас є цифра 630 тисяч, є цифра 740 тисяч. Мова йде ще й про людей, які, скажімо так, подають заявки. Дуже багато людей подають ці заявки, а потім не їдуть оформлювати цей паспорт. Це така туристична індустрія. Не всі (паспорти — ред.) видають на території Донецької і Луганської областей. Вони там вивозять їх частинами у Ростовську область. На сьогодні темпи видачі уповільнилися, вони не такі активні, як були раніше”, - зазначив Данілов.

Він також порівняв паспорти, які видаються жителям тимчасово окупованих українських територій, із аусвайсами, які видавалися під час Другої світової війни з ініціативи Гітлера. “Вони отримують ці аусвайси. Гітлер, ви знаєте, видавав їх для того, щоб людина виживала. Такі самі аусвайси видають на території Донецької і Луганської областей, їх свого часу дуже багато видали в Криму. Справа в тому, що людина не має можливості існування, якщо у нього немає цього папірця”, - підкреслив секретар РНБО.

Він зауважив, що паспортизація Росією населення на сході України є дуже "чутливою ситуацією", тому українська влада підходить до цього питання дуже обережно.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз засуджує масову видачу російських паспортів громадянам України у спрощеному та вибірковому порядку.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 219

Данілов заявив, що пілоту з операції
Данілов заявив, що пілоту з операції "Синиця" пропонували лишитися в Україні: Був би захищений

Україна пропонувала лишитися в нашій країні російському пілоту Максиму Кузьмінову, який минулого року в рамках спецоперації Головного управління розвідки "Синиця" перегнав з РФ військовий гелікоптер Мі-8, і який вчора був виявлений мертвим в Іспанії.
20.02 — 236

Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию
Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию

Недопуск экспертов МАГАТЭ в реакторные залы Запорожской атомной электростанции является попыткой российских захватчиков скрыть настоящую ситуацию на оккупированной станции.
05.01 — 378