Контракти.ua

1241  —  18.09.21
Ліквідація диверсантів: СБУ провела масштабні навчання біля кордону з Росією
Ліквідація диверсантів: СБУ провела масштабні навчання біля кордону з Росією

Служба безпека України провела масштабні навчання з нейтралізації ворожих диверсійних груп поблизу північного кордону з Російською Федерацією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«СБУ провела масштабні тактико-спеціальні навчання у Чернігівській та Сумській областях. У заходах було задіяно понад 1,5 тис. осіб і більше 100 одиниць техніки, в тому числі безпілотні літальні апарати», - ідеться в повідомленні.

За легендою тренувань на територію Чернігівської та Сумської областей проникла умовна диверсійно-розвідувальна група. Вона планувала завдати державі значних економічних збитків і дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в прикордонних районах України.

На виконання свого завдання «зловмисники» намагалися вчинити «диверсії» на декількох оборонних і промислових об’єктах.

Для викриття і знешкодження умовної ДРГ учасники навчань провели комплекс оперативно-розшукових, контррозвідувальних та фільтраційних заходів.

«У заключній фазі тренувань спецпризначенці провели успішну операцію із нейтралізації «диверсантів» у районі прикордонного пункту пропуску. Під час затримання «зловмисники» чинили збройний супротив», - ідеться в повідомленні.

У заходах брали участь підрозділи СБУ, Держприкордонслужби, Збройних сил України, Нацгвардії, ДСНС, Нацполіції, а також представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Головною метою навчань стало підвищення рівня безпеки у прикордонних регіонах України. Крім того, учасники тренувань відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії для ефективної протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам.

Після завершення заходів їх організатори проаналізували рівень виконання поставлених завдань. Також було визначено напрями подальшого вдосконалення порядку дій для запобігання і нейтралізації загроз державній безпеці України.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня Служба безпеки України провела антитерористичні навчання поблизу кордону з Республікою Білорусь.

Статьи по теме
СБУ розкрила особливість своїх морських дронів
СБУ розкрила особливість своїх морських дронів

Морські безпілотники СБУ не мають аналогів на Заході та непомітні для ворожих систем виявлення. На озброєнні СБУ сьогодні перебувають морські дрони Sea Baby та "Мамай".
16.04 — 207

Міноборони відреагувало на повістку журналісту, який розслідував статки топпосадовця СБУ
Міноборони відреагувало на повістку журналісту, який розслідував статки топпосадовця СБУ

Міністерство оборони спільно з Генштабом ЗСУ та СБУ розбирається в ситуації.
08.04 — 435

В СБУ підтвердили, що це вони атакують НПЗ в Росії: скільки вже уражено
В СБУ підтвердили, що це вони атакують НПЗ в Росії: скільки вже уражено

Всі заводи працюють на російський військово-промисловий комплекс, тож є військовими цілями.
01.04 — 215