Контракти.ua

570  —  16.09.21
Оборонні видатки в проєкті бюджету-2022 становлять 5,95% ВВП
Оборонні видатки в проєкті бюджету-2022 становлять 5,95% ВВП

Видатки на сектор безпеки та оборони в державному бюджеті на 2022 рік передбачені на рівні 5,95% від ВВП.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час засідання уряду повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Українська армія та наша обороноздатність: 5,95% від ВВП направлено на сектор безпеки та оборони. Ми збільшуємо грошове забезпечення наших військових на 7,7 млрд грн, а також виділяємо рекордні кошти на програму розвитку озброєння та військової техніки. Також 5,5 млрд грн виділено для забезпечення житлом учасників АТО/ООС зі статусом внутрішньо переміщених осіб», - повідомив Шмигаль.

Прем’єр також зазначив, що на доплати військовим пенсіонерам в бюджеті передбачено 10,6 млрд грн.

Як повідомив під час засідання уряду міністр фінансів Сергій Марченко, у запропонованому проєкті державного бюджету на 2022 рік Кабінет Міністрів пропонує на сектор безпеки та оборони виділити 319,4 млрд грн.

«Загальний фінансовий ресурс на сектор безпеки та оборони становить 319,4 млрд грн. 5,95% ВВП відповідає законодавчо визначеному показнику Закону «Про національну безпеку України» – не менше 5% ВВП. Видатки державного бюджету для Міністерства оборони в 2022 році заплановані у сумі 131 млрд грн без урахування державних гарантій, що більше планового показника 2021 року на 13,4 млрд грн. Зокрема, вказані кошти передбачатимуть спрямування 72 млрд грн на грошове забезпечення і заробітну плату військовослужбовців, 33 млрд грн – на розвиток озброєння та військово техніки», – повідомив Марченко.

Згідно з оприлюдненими даними, уряд також планує виділити 7,5 млрд грн на пальне та речове майно для армії, по 4,1 млрд грн – на Укрфінжитло та харчування, 3,5 млрд грн – на соціальне забезпечення військовослужбовців, 2,1 млрд грн – на утилізацію боєприпасів, озброєнь, військової техніки та пожежний захист, а також 1,3 млрд грн на будівництво житла для військових.

Як повідомляв Укрінформ, згідно із законодавством, Кабінет Міністрів щороку подає до Верховної Ради проєкт закону про Державний бюджет України на наступний рік не пізніше 15 вересня поточного року. Разом із проєктом закону подається доповідь про хід виконання Державного бюджету України поточного року.

Статьи по теме
Павлюк про оборону Києва: ми зробили все, щоб раптового входу противника не було
Павлюк про оборону Києва: ми зробили все, щоб раптового входу противника не було

Після повномасштабного російського вторгнення навколо Києва було побудовано сотні кілометрів фортифікацій та створено декілька кілець оборони. Сьогодні ж цей захист продовжує посилюватися.
31.03 — 186

Україна цього року може виготовити близько 2 млн безпілотників, - Мінстратегпром
Україна цього року може виготовити близько 2 млн безпілотників, - Мінстратегпром

Цього року позначки виробництва Українських безпілотників можуть досягти двох мільйонів. Наразі відповідні потужності збільшуються.
05.03 — 260

Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 211