Контракти.ua

463  —  15.09.21
В Україні розмитнити авто можна буде через Дію
В Україні розмитнити авто можна буде через Дію

Кабінет Міністрів прийняв постанову, згідно з якою стартує експериментальний проект з розмитнення транспортного засобу через додаток державних послуг Дія.

Відповідне рішення уряд підтримав на засіданні в середу, 15 вересня.

"Для українців часто таке ввезення авто перетворювався в обмеження і незручності. Ми плануємо зробити можливим розмитнення транспортного засобу через Дію. Приймаємо відповідну постанову, яка дасть старт реалізації такого експериментального проекту", - сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він додав, що все буде "максимально просто, зручно, без всякої корупції".

Експериментальний проект триватиме з 2 грудня 2021 року по 31 серпня 2023 року.

Українці в цей період зможуть через Дію подати необхідні для митного оформлення автомобіля документи, оплатити митний збір і завершити оформлення транспортного засобу в автоматичному режимі.

Нарахування митних платежів відбуватиметься в автоматичному режимі з подальшою можливістю оплатити через Дію, йдеться в проекті постанови.

Статьи по теме
Через
Через "Дію" можна буде подавати заяви в Міжнародний реєстр збитків

У "Дії" з квітня запрацює нова послуга. У застосунку українці зможуть подати заяву про пошкоджені або знищені квартири, будинки, дачі тощо, якщо є Акт про обстеження від місцевої влади. Потім буде можливість подати заяви в Реєстр збитків, завданих агресією Росії проти України, якщо не було звернення до місцевої влади.
25.03 — 159

Кабмін хоче підвищити акцизи на сигарети, пальне та алкоголь для гармонізації з нормами ЄС
Кабмін хоче підвищити акцизи на сигарети, пальне та алкоголь для гармонізації з нормами ЄС

Кабінет міністрів зареєстрував законопроекти, що передбачають підвищення акцизів на алкоголь, пальне та тютюнові вироби для приведення законодавства України у відповідність із нормами Євросоюзу.
25.03 — 155

Кабмін розробив перелік стратегічних галузей, для яких існуватиме бронювання працівників
Кабмін розробив перелік стратегічних галузей, для яких існуватиме бронювання працівників

Уряд визначає стратегічно важливі підприємства, які мають важливе значення для економіки, та де планують бронювати працівників. До цього переліку ввійшли пункти "космічний транспорт" та "розведення верблюдів", але у ньому немає експортних підприємств, які реально забезпечують розвиток української економіки.
21.03 — 168