Контракти.ua

839  —  14.09.21
Військова техніка США, що лишилася в Афганістані, не становить загрози – Блінкен
Військова техніка США, що лишилася в Афганістані, не становить загрози – Блінкен

Американська військова техніка, яка була передана свого часу афганським силам безпеки й зараз опинилася в руках талібів, здебільшого виведена з ладу американськими фахівцями або стане непрацездатною впродовж ближчого часу.

Про це заявив у понеділок держсекретар США Ентоні Блінкен під час виступу в Комітеті у міжнародних справах Палати представників США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наші люди наполегливо працювали над тим, щоби вивести з ладу або демонтувати обладнання, яке ми контролювали ще до виходу з Афганістану. І що ми бачимо зараз – значна частина техніки, яка була залишена там, зокрема, під контролем Афганських сил безпеки, а потім потрапила до «Талібану», є непрацездатною або незабаром вийде з ладу, оскільки її потрібно обслуговувати», - зауважив Блінкен, посилаючись на інформацію колег з Міноборони США.

За оцінкою держсекретаря США, це обладнання «не становить суттєвої стратегічної цінності з точки зору загрози для Сполучених Штатів або будь-якої сусідньої з Афганістаном країні». Він підкреслив, що «Талібан» отримав лише форму і стрілецьку зброю, а також окремі одиниці техніки.

Як повідомляв Укрінформ, США завершили виведення збройного контингенту з Афганістану 31 серпня. Це супроводжувалося стрімким захопленням контролю над країною з боку угруповання «Талібан», а також терміновою необхідністю проведення масштабної операції з вивезення понад сотні тисяч людей з Афганістану.