Контракти.ua

5797  —  13.09.21
В інтернет "злили" 53 млн записів про персональні дані українців
В інтернет

В інтернеті виявлено базу даних жителів України, що може містити майже 53 мільйони записів про персональні дані. У зв’язку із цим уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до поліції.

Про це повідомляє пресслужба омбудсманки.

"Так, на одному із вебсайтів у мережі Інтернет виявлено базу даних жителів України, що може містити персональні дані: ПІБ, дату народження, номер телефону, населений пункт, вулицю, номер будинку та квартири. За інформацією, розміщеною на зазначеному вебсайті, в базі може міститись майже 53 мільйони записів", - сказано в повідомленні.

Офіс омбудсманки направив лист до поліції щодо відкриття кримінального провадження і вжиття відповідних заходів реагування.

Зазначається, що Департамент у сфері захисту персональних даних секретаріату уповноваженої ВР з прав людини постійно проводить моніторинг дотримання прав людини у сфері захисту персональних даних.

Статьи по теме
Окупанти вбили полоненого бійця
Окупанти вбили полоненого бійця "Азова". Фото надіслали його матері, - Денісова

Українські військовослужбовці, які потрапили в полон російських окупантів у Маріуполі орієнтовно 19-20 квітня, були піддані катуванню. Мати одного з них, якого було спочатку вбито, отримала фото бездиханого сина на телефон.
01.05.22 — 1063

Росіяни примусово вивезли вже 121 000 українських дітей, – Денісова
Росіяни примусово вивезли вже 121 000 українських дітей, – Денісова

За інформацією з різних джерел, російські окупанти примусово вивезли вже 121 000 українських дітей. Це і сироти, і ті, хто має батьків.
08.04.22 — 1776