Контракти.ua

519  —  12.09.21
Наша країна заслуговує на проведення Олімпійських ігор – Зеленський
Наша країна заслуговує на проведення Олімпійських ігор – Зеленський

Президент МОК Томас Бах узяв участь у святкуванні 30-річчя Національного олімпійського комітету України.

Президент України Володимир Зеленський висловив бажання провести Олімпійські ігри в Україні, повідомляє Укрінформ. Про це він заявив на урочистому концерті з нагоди 30-ї річниці з дня заснування Національного олімпійського комітету.

«У кожного є мрія. Для тих, хто сидить сьогодні в залі - це Олімпіада в Україні. Я вважаю, що наша країна заслужила на проведення Олімпійських ігор. Важкоатлети кажуть, що підняти вагу складно, легко не пробувати. Я розумію, що це буде складно реалізувати, але ми постараємося. Варто згадати, що один із засновників Міжнародного олімпійського комітету це українець Олексій Бутовський  з Полтавщини. Варто ставити собі таку ціль і йти до неї», - висловився президент України Володимир Зеленський.

З нагоди річниці заснування НОК, привітати олімпійців приїхав президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах.

«Ви можете з гордістю озиратися на ці 30 років видатних досягнень. Ваша федерація дуже молода, але вам є чим пишатися. Олексій Бутовський стоїть на витоках зародження міжнародного олімпійського комітету, будучи близьким другом П‘єра де Кубертена. Я не перелічуватиму всі ваші досягнення, бо президент Зеленський впорався з цим на славу. Враховуючи це, хочу просто подякувати вам», - сказав Томас Бах.

Президент національного олімпійського комітету Сергій Бубка отримав з рук Томаса Баха нагороду за вагомий внесок в розвиток спорту і вказав на важливість «золота» в Токіо.

«На Олімпійських іграх збираються кращі з найкращих. В таких складних умовах коронавірусної пандемії чути український гімн, бачити український прапор - це справжнє щастя. Жан Беленюк прекрасно впорався з цим завданням. У нашого олімпійського комітету були різні часи, але Томас Бах завжди підтримував нас, тому він справді дорогий друг для нас», - поділився Сергій Бубка.

Як повідомляв Укрінформ, паралімпійська збірна України посіла 6-е місце в медальному заліку Паралімпіади Токіо.