Контракти.ua

613  —  10.09.21
Зеленський хоче "предметної" зустрічі з Путіним
Зеленський хоче

Президент Володимир Зеленський заявив, що хотів би зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним "не декларативно" і більш "предметно", ніж під час минулої зустрічі в нормандському форматі.

Про це він сказав під час виступу на форумі YES, який у п'ятницю, 10 вересня, розпочався в Києві.

Зеленський зазначив, що у нього "не вистачає часу думати про Путіна, нехай його країна і він не ображаються".

"Мене більше цікавить, чи можемо ми предметно зустрітися. Більш предметно, ніж було на першій зустрічі нормандського формату", - сказав він.

Президент зазначив, що Росія "не хоче і не бачить сенсу завершити війну і вирішити конфліктне питання" (на Донбасі, - ред.).

"Це мої внутрішні проблеми, що я можу зробити, що я повинен зробити і як я повинен їх змусити мати бажання предметно говорити про деокупацію нашої країни. Просто фразами, погрозами цього не досягти", - заявив глава держави.

Зеленський також зазначив, що після майбутнього саміту "нормандської четвірки" можуть бути звільнені утримувані Росією українці.

"Я не вірю у звільнення "всіх на всіх", я вірю в те, що після зустрічі можуть бути звільнені 10-20 або більше людей", - заявив Зеленський.

Він додав, що Україна працює над організацією зустрічі в нормандському форматі, але чи відбудеться вона, "залежить від політичної волі однієї людини".

Статьи по теме
Зеленський оновив склад РНБО
Зеленський оновив склад РНБО

Президент України Володимир Зеленський змінив склад РНБО Це пов'язано з нещодавніми кадровими перестановками у Кабміні та Офісі президента.
13.09 — 256

Чекаємо на стабілізацію ситуації: Зеленський про Покровський напрямок
Чекаємо на стабілізацію ситуації: Зеленський про Покровський напрямок

За останні кілька діб ситуація на Покровському напрямку була краща. Проте необхідно дочекатися стабілізації.
10.09 — 181

Зеленський про зняття обмежень на удари по Росії: консенсусу поки немає
Зеленський про зняття обмежень на удари по Росії: консенсусу поки немає

Між союзниками поки немає консенсусу щодо зняття обмежень з України на використання далекобійної зброї для ударів по Росії. Але обговорення продовжуються.
10.09 — 177