Контракти.ua

826  —  08.09.21
Росія нарощує ядерний потенціал – Генеральний секретар НАТО
Росія нарощує ядерний потенціал – Генеральний секретар НАТО

Росія модернізує ядерну зброю і проводить навчання, масштабніші від заявлених – так під час виступу на щорічній конференції НАТО заявив Генсек організації Єнс Столтенберг. Альянс стурбований тим, що Москва підриває ключові міжнародні угоди. Зокрема, модернізує свій ядерний потенціал, випробувала нові балістичні ракети, а також крилаті ракети із ядерною установкою.

І ще Столтенберг закликав Росію повідомити усі деталі військових навчань із Білоруссю, що стартують цього тижня. Ними стривожені у Польщі, країнах Балтії та Україні. Під час попередніх маневрів Росія занижувала офіційні дані про кількість задіяного контингенту уп’ятеро – йшлося у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«Послання полягає у тому, що Росія має поводитися передбачувано і прозоро. Ми уважно стежимо за російсько-білоруськими навчаннями «Захід» і ми бачили, що кількість військових, які беруть участь у маневрах, значно перевищує оголошену. Росія має дотримуватися зобов’язань, зокрема Віденського протоколу, що регулює військові навчання у Європі», – зазначив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Статьи по теме
Я твердо стоятиму на боці України та наших союзників з НАТО – Гарріс
Я твердо стоятиму на боці України та наших союзників з НАТО – Гарріс

Кандидатка на пост президента США обіцяє підримку нашій країні.
24.08 — 643

Посли НАТО обрали генсека: всі деталі
Посли НАТО обрали генсека: всі деталі

Посли НАТО затвердили кандидатуру прем'єр-міністра Нідерландів на посаду керівника Альянсу.
27.06 — 617

"Нова кров" для НАТО. Топ-5 викликів перед майбутнім генсеком Рютте та на що чекати Україні

Наступним генсеком НАТО стане нинішній прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Очікується, що фінальне рішення ухвалять на липневому саміті у Вашингтоні.
22.06 — 333