Контракти.ua

577  —  07.09.21
У рейтингу партій лідирують Слуга народу і Євросолідарність – опитування
У рейтингу партій лідирують Слуга народу і Євросолідарність – опитування

Слуга народу і Європейська солідарність лідирують в рейтингу політичних партій, а ОПЗЖ "обігнала" Батьківщину в порівнянні з результатами на кінець липня 2021-го. Також в свіжому рейтингу з'явилися партія Шарія та умовна партія Сергія Притули, якби колишній член Голосу створив таку політсилу.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи Рейтинг.

Соціологи поцікавилися в українців, за яку партію вони би проголосували, якби вибори в Раду відбулися наступної неділі. Серед тих, хто визначився і має намір йти на вибори, вийшли такі результати (у дужках – результати опитування, проведеного наприкінці липня):  Слуга народу – 25,8% (24,1%); Європейська солідарність – 14,1% (14,3%); ОПЗЖ – 12,4% (12,4%); Батьківщина – 10,6% (12,8%); Сила і Честь – 4,9% (4,1%); Партія Мураєва Наші – 4,7% (4,8%); Українська стратегія Гройсмана - 4,5% (5%); Радикальна партія Олега Ляшка – 4,2% (4,8%); Партія Шарія – 3,6% (2,6%); УДАР Віталія Кличка – 3,4% (4,3%); умовна партія Притули – 3,2%.

За даними соцопитування, якби вибори відбулися найближчої неділі, Голос не потрапив би в Раду. Рейтинг партії опустився до 1,8% в порівнянні з 2% наприкінці липня. Також не пройшла би партія Свобода (2,5%), яка могла б потрапити в Раду, згідно з попереднім опитуванням (3,4%). За партію За майбутнє проголосували б 1,5% опитаних (1,2% – в липні). Партія Самопоміч не представлена в рейтингу, а в липні за неї готові були проголосувати 1,7% респондентів.

Опитування проводилося 2-4 вересня методом телефонного інтерв'ю по всій Україні, за винятком окупованих територій, серед населення віком від 18 років і старше, опитано 2500 респондентів. Похибка становить не більше 2%.

Статьи по теме
Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях
Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях

За словами Ткачука, ударних формувань ворога у прикордонні, здатних до потужного наступу, не зафіксовано.
28.03 — 240

Вибори в Україні під час воєнного стану неможливі: в
Вибори в Україні під час воєнного стану неможливі: в "Слузі народу" пояснили чому

Проведення виборів в Україні під час воєнного стану неможливе. Серед головних практичних проблем, наприклад, неможливість забезпечити повноцінну участь у виборах військовослужбовців та українців за кордоном.
22.03 — 236

Як фальсифікували
Як фальсифікували "вибори Путіна": росіяни "намалювали" рекордну явку на ТОТ

Ворог вигадав височезну явку на українських територіях, де немає значної частини жителів, де цілі міста зруйновані та порожні.
19.03 — 224