Контракти.ua

1401  —  07.09.21
На дорогах до кінця року запрацює 270 камер фіксації порушень – МВС
На дорогах до кінця року запрацює 270 камер фіксації порушень – МВС

На дорогах України цьогоріч передбачено встановити 270 комплексів автоматичної фото- і відеофіксації порушень Правил дорожнього руху.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час презентації проєктів та пріоритетних напрямів діяльності МВС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо комплексів автофіксації порушень ПДР. На сьогодні у нас вже встановлена ціла низка таких комплексів. Лише за останній місяць було встановлено 58 комплексів автоматичної фіксації. До кінця року їх буде 270", - сказав міністр.

За його словами, наступного року планується закупити близько 100 таких комплексів.

Водночас Монастирський наголосив, що в Україні місць із високою концентрацією аварій, за оцінками МВС, близько 2 тисяч.

"І ми розуміємо, що рухаючись такими темпами, ми досягнемо (покриття таких місць концентрацій аварій такими комплексами автофіксації - ред.) років десь за 10. І одна з наших новацій - це, знову ж таки, про співпрацю держави і громади. Громади, яка в першу чергу сама зацікавлена у тому, щоб в межах цього населеного пункту було безпечно. Тому ми пропонуємо справедливий розподіл штрафів, які будуть надходити від таких комплексів. Наша пропозиція - щоб у співвідношенні 25 відсотків (від суми штрафу - ред.) надходили тому, хто встановить ці камери у чітко визначених поліцією місцях", - заявив міністр.