Контракти.ua

613  —  06.09.21
В Умань на святкування Рош га-Шана вже прибули 23 тисячі хасидів
В Умань на святкування Рош га-Шана вже прибули 23 тисячі хасидів

До Умані Черкаської області станом на 5 вересня вже прибули на святкування Рош га-Шана майже 23 тисячі паломників-хасидів, серед яких 1730 дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє обласна поліція у Фейсбуці.

«Станом на 05 вересня до Умані прибули майже 23 000 паломників-хасидів, у тому числі 1730 дітей», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що поліцейські контролюють ситуацію в районі паломництва та виявили кілька правопорушень в Умані.

Зокрема, у районі паломництва створено 53 маршрути, 18 стаціонарних постів, 10 контрольно-пропускних пунктів та 2 пункти візової підтримки. Цілодобово публічний порядок та безпеку громадян забезпечують понад 600 поліцейських зведеного загону та понад 200 військовослужбовців Національної гвардії.

За даними поліцейських, у період з 1 по 4 вересня до них надійшло 22 повідомлення про події, пов’язані з перебуванням на території України паломників-хасидів. Зараз до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом незаконного поводження зі зброєю у районі компактного проживання прочан.

Окрім того, поліцейськими спільно з працівниками міграційного відділу Умані виявлено громадянина Ізраїлю, який порушив строки перебування в Україні. На порушника складено адміністративний протокол за ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про примусове повернення його до країни громадянської належності.

Ще одному іноземцю обмежили строки перебування на території України через порушення громадського порядку та дрібне хуліганство.

Також поліцейські зафіксували факт торгівлі забороненими предметами у районі паломництва. У 29-річного уманчанина слідчі вилучили заборонені предмети: два електрошокери у вигляді ліхтарів, 12 – ножів, 6 – дерев’яних бит, повідомили в поліції.

Загалом ситуація в Умані та районі паломництва контрольована правоохоронцями, вони продовжують посилено нести службу, підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Нацполіція прогнозувала, що на святкування Рош га-Шана до Умані прибудуть близько 50 тисяч прочан. Урочистості триватимуть з 6 по 8 вересня.

До Умані також приїхали 11 поліцейських з Ізраїлю, які спільно з українськими правоохоронцями нестимуть службу в місцях компактного проживання та паломництва хасидів.

Статьи по теме
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим

У четвер, 29 лютого, в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вдень становитиме 6-11° тепла, на заході – до +19°.
29.02 — 287

Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою
Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою

Синоптикиня дала прогноз на початок весни в Україні.
27.02 — 236

До України йде потепління: синоптикиня назвала дати
До України йде потепління: синоптикиня назвала дати

В регіонах потепліє, але будуть опади.
21.02 — 268