Контракти.ua

679  —  05.09.21
Виконайте зобов'язання: США звернулися до Росії в річницю підписання "Мінську"
Виконайте зобов'язання: США звернулися до Росії в річницю підписання

Сполучені Штати Америки зробили заяву в сьому річницю підписання мінських домовленостей між Україною та Росією щодо урегулювання на Донбасі. США закликали Росію виконати взяті на себе зобов'язання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на посольство США в Києві.

США вимагають, щоб Росія дозволила місії ОБСЄ проводити спостереження на українсько-російському кордоні та звільнила незаконно затриманих осіб.

"Росія має вивести свою зброю та сили та повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами. Росія має взяти на себе відповідальність за припинення конфлікту, розпочатого нею на сході України", - заявили в посольстві США.

У вересні 2014 року Україна, Росія та ОБСЄ підписали так званий "Мінський протокол" - угоду про перемир'я та врегулювання конфлікту на Донбасі. Пізніше, у лютому, сторони підписали новий документ, який визначав план виконання домовленостей.

Наразі Україна та Росія по-різному трактують цей документ. Москва вимагає, щоб домовленості виконувалися в тій почерговості, що визначена в документі, однак Україна з цим не згодна і наполягає на тому, щоб спочатку Росія вивела свої війська з окупованого Донбасу.



Статьи по теме
Пентагон анонсував
Пентагон анонсував "Рамштайн" цього тижня в режимі відеоконференції

Зустріч представників оборонних відомств Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться 28 квітня у режимі відеоконференції.
23.04 — 159

США розглядають можливість направлення в Україну додаткових військових радників, — Politico
США розглядають можливість направлення в Україну додаткових військових радників, — Politico

США розглядають можливість відправки додаткових військових радників до посольства в Києві.
21.04 — 177

В закон США про допомогу Україні подали більше сотні правок
В закон США про допомогу Україні подали більше сотні правок

До законопроєкту про допомогу Україні від Сполучених Штатів Америки (США) внесли вже 137 правок. Майже усі були внесені республіканцями.
19.04 — 173