Контракти.ua

646  —  04.09.21
У Міноборони розповіли про переваги угоди зі Штатами
У Міноборони розповіли про переваги угоди зі Штатами

Рамкова угода між військовими відомствами України та США щодо стратегічних основ оборонного партнерства відкриває великі можливості для нашої країни.

Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

"Домовилися про спільну оборонну політику. До цього моменту у відносинах України та США в оборонній сфері був лише меморандум і була концепція. Зараз ми переходимо від теорії до практики. Цією угодою ми по суті уповноважені укладати в оборонній сфері контракти, проводити спільні навчання, операції та користуватися допомогою США", - розповіла Маляр.

За її словами, раніше у відносинах між оборонними відомствами двох країн був декларативний етап, а зараз почався практичний. Сторони домовились, про те що тепер маємо спільну оборонну політику, наголосила заступник міністра.

"Тепер ми отримуємо доступ до спільних наукових досліджень в оборонній сфері", - додала Маляр. Крім того, йдеться про співпрацю в Чорноморському регіоні, що посилює обороноздатність України.

Нагадаємо, рамкову угоду між міністерствами оборони України та США щодо стратегічних основ оборонного партнерства було підписано у ході візиту Володимира Зеленського до Вашингтона. Окрім того, було підписано Угоду про проєкти у сфері досліджень, розробок, яка відкриває абсолютно нові можливості для зміцнення позицій нашої країни як високотехнологічної держави, а також Меморандум про взаєморозуміння між Державним космічним агентством України та міністерством оборони США щодо співпраці у сфері безпеки космічних польотів і надання послуг та інформації з космічної ситуаційної обізнаності.

Статьи по теме
План перемоги України має
План перемоги України має "продуктивні кроки", - Держдеп США

Минулого тижня президент Володимир Зеленський був із візитом у США, де представив План перемоги України. Зокрема, Сполучені Штати вважають, що він містить продуктивні кроки.
03.10 — 173

Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW
Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW

Кремль продовжує публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні війни, окрім повної капітуляції українського уряду та знищення української держави.
24.09 — 228

Скільки українців хочуть залишитися і скільки переїхали б до ЄС чи США: соціологи вразили відповіддю
Скільки українців хочуть залишитися і скільки переїхали б до ЄС чи США: соціологи вразили відповіддю

Соціологи звертають увагу на настрої серед молоді: 74% українців у віці до 30 років хочуть лишатися в Україні.
19.09 — 539