Контракти.ua

820  —  04.09.21
Рейтинги Байдена різко впали на тлі хаосу в Афганістані
Рейтинги Байдена різко впали на тлі хаосу в Афганістані

Рейтинги підтримки президента Джо Байдена різко знизилися в США після того, як Штати зав’язли у хаосі в Афганістані на тлі приходу там до влади талібів до остаточного виведення американського контингенту.

Про це свідчать дані останнього соціологічного опитування, проведеного в США компаніями NPR/PBS NewsHour/Marist, передає Укрінформ.

Так, за результатами дослідження, лише 43% підтримують роботу кабінету президента Байдена. Це на 6% менше аналогічного показника за результатами опитування, оприлюдненого в серпні.

Водночас кількість незгодних з політикою Білого дому збільшилась на 7% і зараз становить більше половини (51%) опитаних американців.

У дослідженні вказується, що падіння рейтингів Байдена здебільшого обумовлюється послабленням підтримки його діяльності з боку однопартійців-демократів, а також осіб, які ідентифікують себе як незалежні від партійних поглядів виборці.

Опитування проводилося з 26 по 31 серпня, коли США перебували в політичному потрясінні через ситуацію в Афганістані, а адміністрація Байдена піддавалася різкій критиці через недалекоглядну політику в цій країні.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Байдена 31 серпня оголосила про завершення виведення американських військ з Афганістану, поклавши край участі США у 20-річній війні в цій країні. За останніми даними, після приходу до влади талібів загалом з Афганістану евакуйовано понад 124 тисячі осіб, у тому числі 5,5 тис. американців. У процесі евакуації в районі аеропорту Кабула внаслідок терористичної атаки ІДІЛ загинули 13 військових США.

Статьи по теме
ATACMS змінять ситуацію на полі бою, але не стануть панацеєю для перемоги України, - Салліван
ATACMS змінять ситуацію на полі бою, але не стануть панацеєю для перемоги України, - Салліван

Сполучені Штати вже надали Україні балістичні ракети далекої дії ATACMS, та передадуть більше в майбутньому, сподіваючись, що вони змінять ситуацію на полі бою.
вчера, 10:06 — 280

США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ

США розробляють санкції, що відріжуть деякі китайські банки від світової фінансової системи. У Вашингтоні сподіваються, що це призупинить фінансову підтримку Пекіном російського військового виробництва.
24.04 — 219

"Немає місця на міжнародній арені": Україна зірвала виступ російського балету у США

Напередодні українці влаштували протест проти виступу росіян біля театру балету Девіда Х. Коха у Нью-Йорку.
24.04 — 177