Контракти.ua

2933  —  04.09.21
Біля Сицилії підводні археологи знайшли два бронзові тарани давньоримської доби
Біля Сицилії підводні археологи знайшли два бронзові тарани давньоримської доби

У ході дослідження місця морської битви при Егатських островах між римлянами та карфагенянами часів Першої Пунічної війни (264-241 рр. до н.е.) підводні археологи виявили 2 бронзові тарани з тогочасних військових суден.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє RPM Nautical Foundation.

Таким чином, загальна кількість знахідок на кшталт таких тепер зросла до 25.

Також вчені на тому самому місці виявили десяток свинцевих боєприпасів для пращі, кілька бронзових шоломів та грецькі монети.

Проте головною знахідкою археологів, котрі працювали біля Егатських островів, стали залишки великого торгового судна 4 ст. до н.е.

Зазначається, що в цілому підводним археологам у ході дослідження довелося вивчити морську поверхню у 270 квадратних кілометрів. Перші дослідження в цьому районі розпочалися ще 2005 року.

Як відомо, битва при Егатських островах (неподалік Сицилії) відбулася 10 березня 241 року та завершилася гучною римською перемогою над флотом Карфагену, що стало вирішальним для перемоги Риму в Першій Пунічній війні. Загалом же в ході 3 Пунічних війн Римська республіка повністю здолала Карфаген у боротьбі за домінування у Західному Середземномор’ї.