Контракти.ua

724  —  31.08.21
ПриватБанк завершив процедуру вручення ізраїльського позову Коломойському
ПриватБанк завершив процедуру вручення ізраїльського позову Коломойському

Державний ПриватБанк завершив процедуру вручення ізраїльського позову ексвласникам банку Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову, а також їхній довіреній особі – В'ячеславу Карташову. Про це йдеться в повідомленні пресслужби фінустанови.  

"Банк зобов'язаний п'ять разів опублікувати повідомлення про вручення за кожним з відповідачів. Зараз цю вимогу виконано завдяки опублікуванню 26 серпня 2021 року останніх повідомлень про вручення за кожним з відповідачів у випуску газети "Голос України", – пояснили в ПриватБанку.

П'ять публікацій повідомлень про вручення зобов'язують відповідачів протягом 60 днів подати відгук з моменту останньої публікації – повідомили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Суть справи

18 серпня ПриватБанк повідомив про намір вручити позов колишньому голові Дніпропетровської ОДА. Саме тоді було опубліковано відповідне повідомлення в газеті "Голос України".

Державний банк звернувся до ізраїльського Окружного суду в Тель-Авів-Яффа з позовом:

  • про шахрайські дії;
  • про незаконне привласнення коштів;
  • про відмивання коштів.

У період з 2007 по 2011 роки щонайменше 600 мільйонів доларів (близько 16,5 мільярда гривень) були незаконно виведені з банку і розміщені на банківському рахунку в "Ізраїльському Банку Дисконт".

Нагадаємо, раніше США ввели санкції стосовно Коломойського. Американці підозрюють, що, захищаючи Дніпропетровщину від агресії Росії в 2014-му, бізнесмен не встояв перед спокусою скористатися становищем топчиновника в особистих інтересах.

Президент Володимир Зеленський на великій пресконференції відмовився відповісти однозначно, чи будуть введені санкції стосовно Коломойського.