Контракти.ua

1684  —  28.08.21
Американський дрон знищив бойовика ІДІЛ в Афганістані
Американський дрон знищив бойовика ІДІЛ в Афганістані

Військові США в Афганістані за допомогою безпілотника завдали удару по бойовику, пов'язаному з "Ісламською державою", який займався організацією нападів.

Про це повідомляє CNN, посилаючись на Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM), передає Укрінформ.

"Контртерористичної операції провели в провінції Нангархар на сході Афганістану. За попередніми даними, бойовик був знищений, жертв серед мирного населення немає", - повідомив представник CENTCOM капітан Білл Урбан.

Відомо, що авіаудар був узгоджений з президентом США Джо Байденом.

Спецоперація була проведена після того, як спецслужби попередили Байдена і віцепрезидента США Камалу Харріс про підготовку в Кабулі ще одного великого теракту. Посольство США в Кабулі закликало американців "негайно покинути" зону біля аеропорту Кабула через погрози безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, поблизу летовища Кабула у четвер пролунав вибух. Це сталося за кілька годин після того, як уряди кількох західних держав попередили своїх громадян триматися подалі від летовища через неминучу загрозу нападу з боку терористичного угруповання "Ісламська держава".

Загалом за день у Кабулі нарахували близько 7 вибухів, передають місцеві ЗМІ. В результаті терактів у столиці Афганістану упродовж дня загинули понад 200 осіб.