Контракти.ua

848  —  28.08.21
Хомчака повторно допитають у справі Іловайської трагедії
Хомчака повторно допитають у справі Іловайської трагедії

Слідчі повторно допитають екскомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака у справі щодо Іловайської трагедії.

Про це повідомив на пресконференції начальник Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора Юрій Рудь, передає кореспондент Укрінформу.

“Генерал Хомчак був допитаний. Потім органи досудового розслідування вживали заходів щодо його виклику (повторного - ред.). Він не прибув, але ми будемо вживати ще заходів для забезпечення його допиту. Наразі ми очікуємо висновок експертизи, щоб провести допит комплексно”, - сказав Рудь.

Він відмовився розкрити журналістам деталі першого допиту Хомчака, зазначивши, що у 2014 році до перемовин з посадовцями ЗС РФ про коридор для українських військових був залучений не лише Хомчак, а й посадовці Генштабу і тодішнє керівництво сектору “Б”.

Як повідомляв Укінформ, Руслан Хомчак у 2014 році командував одним із секторів сил АТО у Донецькій області та операцією зі взяття Іловайська.

29 серпня 2014 року під час забезпечення у районі Іловайська «зеленого коридору» для виходу з оточення українських військовослужбовців, які склали зброю, по них та також по автомобілю з символом Червоного Хреста було здійснено інтенсивні обстріли. Це призвело до загибелі 366 українських військових, 429 бійців дістали поранення різного ступеня тяжкості, 300 осіб потрапили у полон, 24 людини зникли безвісти.

У грудні 2020 року ОГП направив до Міжнародного кримінального суду інформаційне повідомлення щодо фактів віроломного вбивства українських військових під час Іловайської трагедії та оборони Донецького аеропорту.