Контракти.ua

1656  —  28.08.21
На Троєщині відкрили великий парк з альтанкою у кримськотатарському стилі
На Троєщині відкрили великий парк з альтанкою у кримськотатарському стилі

У Києві завершили створення великого парку площею понад 9,5 гектара на Троєщині - Київський міський голова Віталій Кличко взяв участь у відкритті третьої черги парку, розташованого уздовж проспекту Шухевича.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМДА.

"Створення великої зони відпочинку на Троєщині відбувалося в три етапи, за кількістю водойм, що розташовані на території парку. Першу чергу ми презентували в 2018 році, другу – у червні 2020. І ось завершили третю і загалом облаштування всього парку. Загальна площа третьої черги парку майже 4,5 га", – зазначив Кличко.

Окрасою нової частини парку стала альтанка у кримськотатарському стилі. У ній мозаїчна підлога, ажурний декор карнизів і стрілоподібні арки в стилістиці кримськотатарської архітектури. Покриття сферичного купола виконано з оригінальної сучасної бітумної черепиці, яка нагадує стару. Купол увінчує шпиль. Орнаменти для підлоги та декору розробляв заслужений майстер народної творчості України, кримськотатарський художник-кераміст Рустем Скибін.

Участь у відкритті третьої черги парку взяли народний депутат України Мустафа Джемілев та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Ми всі пам’ятаємо, які тут були непролазні хащі. І тоді мало хто міг уявити, що це буде такий гарний парк. Я вже говорив з багатьма мешканцями цього району, і вони у захваті. Я дякую місту за такий чудовий проєкт з елементами кримськотатарської культури», – сказав Чубаров.

Біля третьої водойми встановили оглядовий майданчик та вимостки для рибалок, посадили дерева та кущі, посіяли майже 4 гектари газону. Тут облаштували поливо-зрошувальну систему, встановили відеоспостереження.

У новій частині парку є прогулянкові та велодоріжки, встановлені нові лави й урни, сучасне LED-освітлення, є дитячий майданчик, майданчики для воркауту, багатофункціональне спортивне поле, шаховий павільйон, майданчик для вигулу собак, сучасна громадська вбиральня.

Кличко також наголосив, що триває оновлення й інших зелених зон столиці.

«Вже завершені роботи на першій черзі фітнес-парку «Озеро «Лебедине», встановили освітлення в парку «Позняки» та в сквері імені Марії Заньковецької. Відкрили відремонтовані сквери на вулицях Машинобудівній та Якубовського. Вже оновили й знакові центральні сквери – на Володимирському проїзді та Литовський сквер. Тривають роботи з капремонту парків «Прибережний» у затоці Берковщина та «Радунка». Загалом цього року у переліку об’єктів капітального ремонту – 40 парків та скверів», – повідомив він.

Статьи по теме
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись

Сорт Autumnalis Rosea – з ранньоквітучих. Біло-рожеві квіти починають розпускатися вже у березні.
30.03.23 — 3263

У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо
У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо

У Києві міська влада звернулася до Міністерства культури щодо ексгумації та перенесення тіла радянського генерала Миколи Ватутіна. Він похований в урядовому кварталі столиці.
11.02.23 — 5254

На Київ насувається потужний снігопад
На Київ насувається потужний снігопад

У Києві в ніч із 10 на 11 січня прогнозують потужний снігопад. Водіїв закликають утриматися від поїздок на авто під час негоди.
10.01.23 — 2936