Контракти.ua

1220  —  27.08.21
Вчені виявили новий клас екзопланет, де можливе життя
Вчені виявили новий клас екзопланет, де можливе життя

Астрономи з Кембриджського університету (Велика Британія) визначили новий клас екзопланет, які можуть підтримувати життя, що могло б значно пришвидшити пошук життя поза нашою Сонячною системою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Phys.org.

Вчені ідентифікували новий клас життєпридатних планет, названих планетами "Гіцеан" (Hycean).

Вони гарячі, покриті океаном, з атмосферою, багатою воднем, та більш численні та спостережувані, ніж планети, подібні до Землі.

За словами дослідників, виявлення життя поза нашою Сонячною системою впродовж найближчих двох-трьох років - реальна можливість.

«Гіцеан-планети відкривають абсолютно новий шлях у нашому пошуку життя в інших місцях», - сказав керівник дослідження, доктор Нікку Мадхусудхан.

Зазначається, що велика кількість основних кандидатів на Гіцеан-планети, визначених дослідниками, більші й гарячіші за Землю.

Проте вони все ж мають характеристики для розміщення великих океанів, які могли б підтримувати мікробне життя, схоже на те, що зустрічається в деяких екстремальних водних середовищах Землі.

Як повідомляв Укрінформ, апарат ExoMars Trace Gas Orbiter Європейського космічного агентства зробив світлину зсуву ґрунту на Марсі.