Контракти.ua

136  —  26.08.21
Реєстрація РРО: від подання заяви до отримання послуги
Реєстрація РРО: від подання заяви до отримання послуги

Щоб мати змогу використовувати фіскальний касовий апарат у закладах харчування, торгівлі або у сфері обслуговування, потрібно отримати дозвіл від Державної податкової служби. Цю процедуру можна легко зробити за допомогою сервісу Дія, надавши відповідні документи в електронному вигляді.

Як подати заяву

Кожна юридична або фізична особа-підприємець може звернутися до Головного або міжрегіонального управління ДПС у м. Київ та області з метою отримання дозволу на використання касового апарату. Зробити це можна особисто або за допомогою уповноваженого представника. Для зручності заява про реєстрацію РРО може надаватися в електронному вигляді через особистий кабінет на сайті Державної податкової служби. Обов'язковою умовою для входу в особистий кабінет є наявність електронного підпису.

Умови надання послуги

Зареєструвати можна тільки ті реєстратори розрахункових операцій, модифікації яких занесені до Державного реєстру. Не підлягають реєстрації апарати з вичерпаним строком служби.

Після схвалення заяви кожному РРО надається 10-розрядний числовий фіскальний номер, зафіксований в інформаційно-телекомунікаційній системі ДПС.

Дана послуга є безкоштовною процедурою. Строк її здійснення дорівнює 5 робочим дням.

Коли можлива відмова

Підприємець може отримати відмову у наданні послуги на наступних підставах:

● РРО має статус викраденого;

● апарат не включено до Державного реєстру;

● суб'єкта господарювання не зареєстровано у Єдиному державному реєстрі;

● відсутність договору між суб’єктом господарювання та ЦСО;

● наявність попередньої реєстрації касового апарату;

● на момент реєстрації дана модель РРО виключена з Державного реєстру;

● апарат не може застосовуватися у сфері, яка зазначена у заяві;

● невідповідність місця знаходження, де використовується РРО, з адресою, яка зазначена в обліку контролюючих органів.

Суб'єкт господарювання може оскаржити відмову, якщо він вважає її незаконною чи безпідставною. Для цього сам підприємець або його представник може подати скаргу до наступних органів:

● Державна податкова служба. Заяву слід подавати не пізніше 1 місяця з дати прийняття рішення. У рідких випадках цей строк може бути подовжено до 45 діб.

● Органи вищого рівня. Строк подачі заяви дорівнює 10 календарним дням.

● Окружний адміністративний суд. Термін звернення складає пів року.

В разі виникнення необхідності скасування реєстрації РРО, треба подати заяву до податкової служби за місцем реєстрації касового апарату та розпломбувати його у ЦСО.

Статьи по теме
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну

Рінат Ахметов стверджує, що мирний договір із рф можливий тільки на умовах України, яка, зокрема, вимагає виведення російських військ і відновлення контролю над усіма захопленими територіями. Бізнесмен наголосив, що Україна бореться не тільки за свою свободу, а й за свободу всієї Європи. Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти росії, вимагаючи компенсації за грубі порушення його майнових прав під час неспровокованої військової агресії росії проти України.
02.09 — 399

Игристые из разных стран мира — названия и характеристики
Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.
29.04 — 385

Як урізноманітнити меню при ГВ?
Як урізноманітнити меню при ГВ?

Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.
06.03 — 344