Контракти.ua

1406  —  23.08.21
Зеленська пропонує впровадити в школах уроки цифрової гігієни в інтернеті
Зеленська пропонує впровадити в школах уроки цифрової гігієни в інтернеті

Перша леді України Олена Зеленська пропонує впровадження в школах уроків із цифрової гігієни в мережі інтернет.

Дружина Президента України Олена Зеленська вважає, що привчати дітей до інформаційної гігієни треба починати зі шкільних років, але при цьому варто особливу увагу приділяти ще й розвитку навичок розрізняти правду від фейків у літніх людей.

Про це вона сказала, відкриваючи Київський саміт перших леді та джентльменів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені здається, ми маємо навчити дітей цифровій гігієні так само, як свого часу навчили їх звичайній гігієні. Ми маємо їм розповісти про те, що можна, а що не можна робити в інтернеті, яку інформацію про себе можна оприлюднити. Так само потрібно навчити дітей користуватися інформацією. Мені здається, було б слушно у школі окремим уроком, можливо. Діджитал усюди, це має бути одна з навичок, яку діти отримують у школі , і чим раніше, тим краще", - сказала Зеленська.

За її словами, особливу увагу треба приділяти літнім людям, адже вони найчастіше за всіх потрапляють в інформаційні пастки, адже вони довірливі і найбільше вірять усьому тому, що написано у ЗМІ. " Треба допомогти захистити їх від неправдивої та некорисної інформації", - сказала Зеленська.

Вона зазначила, що всі люди так чи інакше стають жертвами інформаційних атак у найбільш емоційно вразливі моменти у частині інтернету та диджиталізації. Як приклад перша леді назвала паніку під час початку пандемії, коли не всі люди, беручи інформацію з інтернету, правильно її оцінювали, не могли визначити фейки.

Як повідомляв Укрінформ, Київський саміт перших леді та джентльменів під назвою "М’яка сила у новій реальності" розпочав роботу на території національного заповідника "Софія Київська".





Статьи по теме
"Для мене це був іспит": Олена Зеленська про виступ у Конгресі США

Перша леді України Олена Зеленська виступила у Конгресі США та закликала надати більше військової допомоги українським збройним силам, щоб захистити країну від російської агресії.
22.07.22 — 1979

Зеленська показала світлини загиблих українських дітей і закликала НАТО закрити небо
Зеленська показала світлини загиблих українських дітей і закликала НАТО закрити небо

Дружина Президента Олена Зеленська опублікувала фото дітей, яких свідомо вбили російські загарбники, й закликала світові ЗМІ розказувати правду про злочини росіян, а НАТО – закрити небо над Україною.
07.03.22 — 1282

Президент подписал закон об уголовной ответственности за сексуальное домогательство детей
Президент подписал закон об уголовной ответственности за сексуальное домогательство детей

Президент Владимир Зеленский подписал закон об уголовной ответственности за сексуальное домогательство детей, производство и распространение детской порнографии.
13.03.21 — 1155