Контракти.ua

6095  —  12.08.21
Мінцифри погоджує COVID-сертифікат з Google
Мінцифри погоджує COVID-сертифікат з Google

В Україні затримується бета-тестування COVID-сертифікату в додатку Дія для користувачів смартфонів з операційною системою Android. Це сталося через необхідність узгодження з Google.

Про це повідомляє РБК-Україна в четвер, 12 серпня.

"Зараз узгоджуємо з Google політику конфіденційності обробки медичних даних, після чого будемо очікувати схвалення нової версії в Play Market", - розповіли в підтримці сервісу Дія.

Після того, як міністерство отримає рішення Google і Play Market, бета-тестування COVID-сертифіката почнеться і на платформі Android. Але точних термінів поки не називають.

Як відомо, бета-тестування COVID-сертифіката стартувало ще 1 липня. Однак тоді отримали доступ до нього поки тільки власники смартфонів на iOS.

Зараз введені два види сертифіката: міжнародний для подорожей (після завершення процедури визнання) і внутрішній для використання всередині країни. У МОЗ назвали термін дії українських COVID-сертифікатів.

Також повідомлялося, що COVID-сертифікати України визнані на технічному рівні в ЄС. Тепер очікується політична частина взаємного визнання.

Статьи по теме
Мінцифри оголосило полювання на російські
Мінцифри оголосило полювання на російські "Бастіони" в Криму та просить допомоги у зборі інформації

В Мінцифри розшукують російські ракетні комплекси "Бастіон" в окупованому Криму. Саме з них росіяни запускають експериментальні гіперзвукові ракети "Циркон", які долітають до українських міст за лічені хвилини.
10.04 — 268

Як Україна може протидіяти новим бомбам РФ: що кажуть у Повітряних силах
Як Україна може протидіяти новим бомбам РФ: що кажуть у Повітряних силах

Україна може протидіяти новим російським боєприпасам УМПБ Д-30. Найефективнішим способом буде знищення носія бомби, тобто літак чи пускову установку.
31.03 — 460

Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога
Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога

Для зменшення російських обстрілів Харківської області необхідно виводити з ладу російські модернізовані зенітно-ракетні комплекси. Вже незабаром ситуація може змінитись на краще.
28.03 — 284